Oμολογουμένως οι νεότεροι δεν πρόλαβαν την εποχή που ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ είχε το ρόλο του δημοφιλούς Βρετανού υπερ-κατασκόπου Τζέιμς Μπόντ, κατά την διάρκεια της δεκαετίας ’70 έως τις αρχές της επόμενης, συνεπώς δεν έχουν δει το ρολόι που φόραγε. Ένα ρολόι χειρός που εξέπεμπε μια πανίσχυρη δεσμίδα λέιζερ, τόσο ισχυρή που μπορούσε να κόψει ακόμα και μέταλλο.

Ερχόμενοι στο σήμερα, ο Patrick Priebe επινόησε και κατασκεύασε ακριβώς αυτό: ένα ρολόι χειρός που εκπέμπει μια δεσμίδα λέιζερ, ισχύος 1.500 milliwatt. Η ισχύς δεν επαρκεί βέβαια για να διαπεράσει μέταλλα, εντούτοις καταφέρνει να εντυπωσιάζει καθώς είναι ικανή να σκάσει μπαλόνια, να ανάψει σπίρτα και να κόψει μονωτική ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό gadget χειρός, σαφέστατα η μπαταρία του δεν μπορεί να προσφέρει πολλή ώρα χρήσης του λέιζερ, παρά μόνο πέντε με δέκα λεπτά της ώρας. Παράλληλα, όπως είναι λογικό άλλωστε, το LaserWatch όπως ονομάζεται, δείχνει και την ώρα μέσω μιας LCD οθόνης. Το κόστος του ρολογιού-λέιζερ, κατά τον Patrick Priebe, ανέρχεται στα 300 δολάρια ΗΠΑ (περίπου 242 ευρώ), στην περίπτωση που δεχθεί παραγγελίες ώστε να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιδιοκατασκευή LaserWatch του Patrick Priebe εν δράσει…



Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/technology/james-bond-inspired-laser-watch-burn-4666984

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης