Το μέγεθος μιας οθόνης και κατά πόσο επαρκές είναι, ανήκει αποκλειστικά στην προσωπική ανάγκη κάθε χρήστη. Δεν υπάρχει η «κατάλληλη» διάσταση οθόνης, καθώς ανάλογα τις συνθήκες εργασίες, τις απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής αλλά και την ευκολία χρήσης που επιθυμεί ο καταναλωτής, οι επιλογές ποικίλλουν. Αρκετοί χρήστες επιθυμούν μια ιδιαίτερα μεγάλη επιφάνεια εργασίας, ώστε να έχουν απόλυτη επισκόπηση περισσότερου περιεχομένου. Η εταιρεία AOC, παρουσίασε νέα μοντέλα οθονών της σειράς «Value», που έρχονται να καλύψουν αυτή ακριβώς την κατηγορία χρηστών, μέσω της διάστασης των 28 ιντσών (71,1 εκατοστά) που διαθέτουν.

Τα νέα μοντέλα «m2870Vhe» και «m2870Vq» διαθέτουν μεγάλα MVA πάνελ, διάταξης 16:9 και ανάλυσης Full HD, με γωνίες ευρείας θέασης και υψηλή φωτεινότητα. Πλούσια χρώματα, υψηλή αντίθεση και γρήγοροι χρόνοι απόκρισης, καθιστούν αυτές τις δύο οθόνες ιδανικές, τόσο για επαγγελματική χρήση όσο και για ψυχαγωγία, όπως videogames και ταινίες. Παράλληλα, τα δύο μοντέλα διαθέτουν ευρύ φάσμα υποδοχών και πρόσθετων χαρακτηριστικών, ενώ η οθόνη m2870Vq είναι επιπλέον εξοπλισμένη με υποδοχή DisplayPort και στερεοφωνικά ηχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλεια χρώματα σε εντυπωσιακή κλίμακα

Χάρη στην τεχνολογία πάνελ MVA, οι εξαιρετικά μεγάλες 16:9 ευρείες οθόνες προσφέρουν πλούσια, ζωντανά χρώματα και πολύ υψηλή αντίθεση με λόγο 3000:1. Τα χαρακτηριστικά αυτά, τις καθιστούν κατάλληλες για απαιτητικές επαγγελματικές εργασίες, όπως είναι τα σχεδιαστικά προγράμματα που απαιτούν υψηλή πιστότητα χρωμάτων ακόμα και σε μεγάλη γωνία θέασης έως 178 μοίρες. Με γρήγορο χρόνο απόκρισης 5 ms, οι δύο Full HD οθόνες μπορούν να προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία ψυχαγωγίας, όπως παιχνίδια και ταινίες, που ζωντανεύουν στην μεγάλη διάσταση των 28 ιντσών. Λόγω της τελευταίας, οι καθημερινές εργασίες γραφείου, όπως ο χειρισμός μεγάλων υπολογιστικών φύλλων και προγραμμάτων με πολλαπλά παράθυρα γίνονται πιο εύκολες, ενώ η ταυτόχρονη παρακολούθηση επιμέρους στοιχείων γίνεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η υψηλή φωτεινότητα των 300 cd/m² διασφαλίζει καθαρές εικόνες ακόμα και σε περιβάλλον με έντονο φως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευρύ φάσμα υποδοχών και χαρακτηριστικών

Τα δύο νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υποδοχές D-Sub, DVI και HDMI, επιτρέποντας τόσο αναλογική όσο και ψηφιακή είσοδο. Επιπλέον, η οθόνη m2870Vq ξεχωρίζει για την πρόσθετη υποδοχή DisplayPort και τα στερεοφωνικά ηχεία της. Παράλληλα, ευφυείς λειτουργίες εικόνας χρησιμοποιούν τα «e-Saver» και «Eco Mode» για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, ενώ το «i-Menu» επιτρέπει την εύκολη ρύθμιση της οθόνης από το ποντίκι. Ιδιαίτερη ευκολία προσφέρει το πρόγραμμα «Screen+», που επιτρέπει στο χρήστη να επωφεληθεί πλήρως τη μεγάλη επιφάνεια των 28 ιντσών, χωρίζοντάς τη σε έως και 4 ανεξάρτητα τμήματα, προσβάσιμα μέσω συντομεύσεων του πληκτρολογίου.

Βιωσιμότητα και εγγύηση

Τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν ενεργειακά αποδοτικό οπίσθιο LED φωτισμό και πληρούν αυστηρά πιστοποιητικά βιωσιμότητας, όπως το TCO 6.0 ή το Energy Star 6.0. Η AOC παρέχει εγγύηση 3 ετών για τις οθόνες της, συμπεριλαμβανομένης υπηρεσίας επί τόπου αντικατάστασης.

Οι οθόνες είναι ήδη διαθέσιμες με ενδεικτική τιμή 259 ευρώ για τη m2870Vhe και 269 ευρώ αντίστοιχα, για τη m2870vq.

Προδιαγραφές – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης