Η Microsoft εξέδωσε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Lumia, που προσθέτει δυνατότητες ευκολίας στην χρήση κλήσεων, μέσω απλών κινήσεων. Ο λόγος για την εφαρμογή «Gestures Beta», η οποία όπως προδίδει το όνομά της είναι σε «στάδιο βήτα» (beta), κάτι που σημαίνει ότι θα βελτιωθεί στο μέλλον ώστε να φτάσει στην τελική έκδοση της (final).

Η ιστορία των συγκεκριμένων δυνατοτήτων, ξεκινά από τα εργαστήρια Nokia εδώ και χρόνια και εν τέλει κατέληξε στους προγραμματιστές της Microsoft, μετά την εξαγορά του τμήματος τηλεφώνων της πρώτης από την δεύτερη. Οι δυνατότητες αυτές, που εντός Microsoft έχουν την κωδική ονομασία «3D Touch» και «Real Motion», αρχικά προορίζονταν για την αναβάθμιση 8.1 που έλαβαν τα Windows 8 πρόσφατα, όμως η εταιρεία δεν προέβη τελικά στην ενσωμάτωση. Όμως αποφάσισε να φέρει στο κοινό, έστω και σε «βήτα» έκδοση, τις 3D δυνατότητες χρήσης κλήσεων υπό την μορφή μιας εφαρμογής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγκαθιστώντας λοιπόν σε ένα από μοντέλα Lumia 530, 630 ή 635 την εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να χειριστεί τις κλήσεις που λαμβάνει, μόνο τις κινήσεις του, χωρίς καμία απολύτως ανάγκη να πατήσει κάποιο πλήκτρο, κάτι που είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό. Για παράδειγμα, όταν λαμβάνετε μια κλήση που δεν θέλετε να απαντήσετε, μπορείτε να τοποθετήσετε το κινητό τηλέφωνο σε μια επίπεδη επιφάνεια ανάποδα, δηλαδή το μπροστινό της μέρος να «βλέπει» το τραπέζι/γραφείο κι έτσι, αυτομάτως, η κλήση αγνοείται. Ακολούθως, αν θέλετε να απαντήσετε σε μια κλήση, το μοναδικό που πρέπει να κάνετε, είναι να τοποθετήσετε το τηλέφωνο στο αυτί σας, όπως άλλωστε θα κάνατε έτσι κι αλλιώς για να μιλήσετε, στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε ακουστικά και αμέσως η κλήση θα απαντηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αν κατά την διάρκεια μιας κλήσης θέλετε να ακούτε μέσω του μεγαφώνου του κινητού, αρκεί να τοποθετήσετε το τηλέφωνο πάλι σε μια επίπεδη επιφάνεια με την μπροστινή όψη να βλέπει προς τα πάνω και αυτόματα ενεργοποιείται το μεγάφωνο. Αν πάλι, κατά τη διάρκεια μιας κλήσης θέλετε να κλείσετε το μικρόφωνο αλλά να συνεχίσετε να ακούτε τον συνομιλητή σας, γιατί όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο μπορεί να υπάρχει περιβαλλοντικός θόρυβος (γάβγισμα σκύλου), μπορείτε να τοποθετήσετε το κινητό σε μια επίπεδη επιφάνεια με την όψη προς τα πάνω.

Ενδιαφέρουσες και πρακτικές λοιπόν, οι ευκολίες που προσδίδει η εφαρμογή «Gestures Beta» στα συγκεκριμένα μοντέλα Lumia κινητών τηλεφώνων. Τέλος, η εφαρμογή διατίθεται απολύτως δωρεάν, μέσω του Windows Phone Store.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/gestures-beta/38384829-0b39-4f21-a954-d2d4f8a4ac96

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης