Αυξάνεται ο αριθμός των εταιρειών στην Τουρκία, οι οποίες επιλέγουν να ασχοληθούν τόσο με σύγχρονες επιχειρηματικές δράσεις όσο και με καινοτομικά υλικά.

Στο πλαίσιο αυτό, αυξημένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον προκαλούν τα σύγχρονα συνθετικά υλικά, τα οποία αποτελούν προϊόντα εφαρμογής σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων, αλλά και τεχνολογικής σύνθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βιομηχανία των κατασκευών στην Τουρκία υποστηρίζει την προώθηση τέτοιων πρωτοποριακών υλικών, ενώ στην προσπάθεια ανάπτυξής τους, καθοριστικό ρόλο έχει το ερευνητικό τμήμα στο πανεπιστήμιο της Σμύρνης.

Στο επίκεντρο της προσπάθειας αυτής, βρίσκεται η επιδίωξη της Τουρκίας να αναδειχτεί σε κεντρική χώρα παραγωγής συνθετικών υλικών στην παγκόσμια αγορά.

Ένα δεύτερο ουσιαστικό σημείο ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας στην Τουρκία, είναι η νανοτεχνολογία, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη στρατηγική ανάπτυξης και τεχνολογίας, μέχρι το 2023, που υλοποιεί η τουρκική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους πυλώνες δράσης της στρατηγικής αυτής περιλαμβάνονται τομείς, όπως η νανοφωτονική, η νανοηλεκτρονική, ο νανομαγνητισμός, αλλά και η παραγωγή μικρο-υλικών νανοτεχνολογίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης