Μετά την επιτυχή εισαγωγή της πρώτης κάρτας γραφικών του κλάδου 8GB R9 290X με Vapor-X, η SAPPHIRE Technology ανακοίνωσε ακόμα μία κάρτα 8GB. Η νέα κάρτα γραφικών σηματοδοτεί μια νέα εποχή με το αποκλειστικό SAPPHIRE Tri-X με τριπλό σύστημα ανεμιστήρα, ενισχυμένους χρονισμούς και διπλό BIOS, κάνοντας το μεγάλο πλαίσιο ρυθμίσεων (frame buffer) διαθέσιμο σε ελαφρώς χαμηλότερο κόστος.

H κάρτα SAPPHIRE R9 290X Tri-X 8GB διαθέτει την τελευταίας γενιάς αρχιτεκτονική GCN της AMD, με 2816 μονάδες επεξεργασίας (stream processing units) και ένα βελτιωμένο ρολόι κινητήρα (engine clock) έως 1020MΗz. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένη με 8GB μνήμης τύπου GDDR5 σε έναν δίαυλο 512-bit, με χρονισμό στα 1375 MHz (σε τετραπλασιασμό 5.5GHz), ενώ παρέχει μεγαλύτερο εύρος ζώνης από τα προηγούμενα μοντέλα. Οικοδομημένη πάνω σε ένα SAPPHIRE πρωτότυπο πλακέτας PCB, η διάταξη περιλαμβάνει ένα ενεργειακό σχεδιασμό 6 φάσεων παρέχοντας έως 240 watt (40 watt ανά φάση) για μέγιστη απόδοση. Υπάρχουν επίσης, δύο υποδοχές ρεύματος 8-pin οι οποίες εξασφαλίζουν επαρκή τροφοδοσία στο σύστημα (μέχρι 375 Watts συνολικό ποσό, συμπεριλαμβανομένου του PCI-Express power).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ψύκτες Tri-X της SAPPHIRE που χρησιμοποιούνται για τη σειρά R9 290, είναι οι πρώτοι του κλάδου οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα κεντρικό θερμαγωγό 10 mm, εκτός από τους τέσσερις θυγατρικούς θερμαγωγούς, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας σε όλη τη διάταξη της ψήκτρας. Οι τρεις ανεμιστήρες έχουν έδρανα που απωθούν την σκόνη πιο δραστήρια με dual ball races, ενώ είναι εξοπλισμένοι με λεπιδωτές αεροτομές, για να προσφέρουν ιδιαίτερα αποδοτική ροή αέρα σε χαμηλά επίπεδα θορύβου. Ταυτόχρονα το κάλυμμα του ανεμιστήρα έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει τη δρομολόγηση της ροής του αέρα για μέγιστη απόδοση ψύξης.

Με την υποστήριξη της ανάλυσης Ultra HD 4K και την τεχνολογία πολλαπλών οθονών AMD Eyefinity, η σειρά 290 SAPPHIRE R9 μεγιστοποιεί την οπτική εμπειρία για εργασία ή παιχνίδι με την ανώτερη ποιότητα εικόνας σε συστοιχία οθονών. Διάφορες δοκιμές έχουν δείξει ότι το αυξημένο ρυθμιστικό πλαίσιο του μοντέλου R9 290X 8GB, φέρνει οφέλη απόδοσης σε υψηλή ανάλυση φωτογραφιών και βίντεο μοντάζ, καθώς και στην παροχή σημαντικής βοήθειας σε textures που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά R9 290X χρησιμοποιεί θύρα PCI-Express 3.0 και υποστηρίζει πολλαπλές κάρτες της AMD CrossFire εγγενώς, χωρίς την ανάγκη για καλώδια γεφύρωσης. Εκτός από την κορυφαία ψύξη και απόδοση, η SAPPHIRE έχει επίσης εφαρμόσει το DUAL BIOS για τα μοντέλα Tri-X, με ένα διακόπτη φωτισμού LED, διασφαλίζοντας τον χώρο και την παράδοση της μέγιστης απόδοσης, σε συστήματα με δύο UEFI και εφαρμογές legacy BIOS.

Η σειρά SAPPHIRE R9 290 είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία AMD TrueAudio, που προσφέρει ένα αυξημένο επίπεδο του ήχου στην ατμόσφαιρα (ουσιαστικά στον περιβάλλοντα χώρο όπου βρίσκονται και άλλοι παίκτες), με ρεαλιστικά περιβάλλοντα ήχου είτε είναι μέσω στερεοφωνικών ακουστικών είτε μέσω ηχείων. Ένας ειδικός επεξεργαστής ήχου στη κεντρική μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU), επιτρέπει στην κάρτα να προσφέρει ένα πιο πλούσιο και βαθιά ρεαλιστικό ηχητικό πλαίσιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης