Ήρθε ο καιρός να αφήσετε πίσω τη φωτογραφική μηχανή σας με σταθερό φακό; Η μικρή, ελαφριά και εύχρηστη φωτογραφική μηχανή NEX-3N E-mount με ενσωματωμένο φλας, θα σας εισάγει στον κόσμο της φωτογραφίας με εναλλάξιμους φακούς από τη Sony.

Βγάλτε τις αυτοπροσωπογραφίες σας με εξαιρετική ευκολία, χάρη στην εύχρηστη λαβή, με ειδική υφή, της NEX-3N, που εφαρμόζει άνετα στο χέρι σας. Η ευκρινής, φωτεινή οθόνη LCD 7,5 εκ. (3,0-type) περιστρέφεται κατά 180 μοίρες για να δημιουργήσετε συνθέσεις, χωρίς κόπο, σε απόσταση μισού μέτρου. Επιπλέον, με το νέο μοχλό ζουμ, που είναι τοποθετημένος στο σώμα της μηχανής, μπορείτε να ελέγχετε εύκολα και ομαλά με τα δάχτυλά σας το εστιακό μήκος με συμβατούς φακούς, όπως τον λεπτό, ελαφρύ και ισχυρό φακό ζουμ SELP1650. Ο μοχλός ζουμ είναι ιδανικός για καδράρισμα πορτρέτων με το ένα χέρι, και ρυθμίζει το ψηφιακό ζουμ, εάν δεν χρησιμοποιείτε ισχυρό φακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι σοβαροί φωτογράφοι γνωρίζουν ότι οι υπέροχες φωτογραφίες ξεκινούν με μία εξαιρετική σύνθεση. Η ολοκαίνουργια λειτουργία Auto Object Framing σάς βοηθάει να αποκτήσετε πιο ευπαρουσίαστα και πιο επαγγελματικά αποτελέσματα, χωρίς προσπάθεια. Η φωτογραφική μηχανή ορίζει τι είναι η σκηνή – ένας άνθρωπος, δυο ή ακόμα και κινούμενα αντικείμενα ή πολύ έντονα κοντινά πλάνα – και κόβει τη λήψη για να δημιουργήσει πιο ισχυρές και επαγγελματικά καδραρισμένες συνθέσεις.

Με βάρος 210 γρ., περίπου, η φωτογραφική μηχανή NEX-3N είναι η πιο μικρή και ελαφριά μηχανή με εναλλάξιμους φακούς στον κόσμο, με μεγάλο αισθητήρα APS-C. Αυτός ο μεγάλος αισθητήρας, χάρη στον οποίο παράγονται εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες και «αστραφτερές» ταινίες Full HD, που ξεχωρίζουν από το πλήθος, συλλαμβάνει περισσότερο φως από τους αισθητήρες στις συνηθισμένες compact φωτογραφικές μηχανές. Επιπλέον, είναι εύκολο να δημιουργήσετε θολά εφέ φόντου, επαγγελματικού επιπέδου, με τη συλλογή των εναλλασσόμενων φακών σας E-mount… να επιτύχετε δηλαδή, ό,τι θα επιτυγχάνατε με μία πιο μεγάλη και πιο ογκώδη φωτογραφική μηχανή DSLR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεγάλος αισθητήρας της φωτογραφικής μηχανής εκτινάσσει, τη μέγιστη ευαισθησία σε ISO 16000. Ο εξελιγμένος επεξεργαστής BIONZ χρησιμοποιεί τις ίδιες τεχνικές μείωσης ψηφιακού θορύβου, σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως και στην περίφημη full-frame «α99». Τα επίπεδα μείωσης θορύβου και η σαφήνεια εικόνας ρυθμίζονται ξεχωριστά για διαφορετικές περιοχές της εικόνας. Ακόμα και σε λήψεις με χαμηλό φωτισμό, θα απολαμβάνετε καθαρές λήψεις με πολύ χαμηλό ψηφιακό θόρυβο με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε φλας.

Η φωτογραφική μηχανή NEX-3N είναι εξάλλου, η πρώτη φωτογραφική μηχανή εναλλασσόμενων φακών NEX, από τη Sony, η οποία προσφέρει υποστήριξη στη νέα τεχνολογία TRILUMINOS Colour. Απολαύστε τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας σε οποιαδήποτε τηλεόραση BRAVIA TV, με την υποστήριξη της τεχνολογίας «TRILUMINOS Display» και θα ξαφνιαστείτε ευχάριστα από μία εντυπωσιακά μεγάλη παλέτα ζωντανών και πολύ ρεαλιστικών χρωμάτων.

Επιπλέον, διατίθεται μία σειρά από δεκατρείς φακούς E-mount υψηλής ποιότητας για να πραγματώσετε το τεράστιο δημιουργικό δυναμικό της NEX-3N. Επιλέξτε μεταξύ τηλεφακών, φακών ζουμ, ευρυγώνιων φακών, φακών macro από τη Sony και τη Carl Zeiss, για να καλύψετε οποιαδήποτε κατάσταση λήψης. Κάθε μοντέλο συνταιριάζει την ανώτερη οπτική απόδοση με την κομψή εμφάνιση για να ολοκληρώσει τη φωτογραφική σας μηχανή E-mount. Αναζητήστε επίσης την πλήρη σειρά των εναρμονισμένων αξεσουάρ, από τη Sony, από ασορτί θήκες μεταφοράς και ιμάντες, μέχρι εξτρά μπαταρίες.

Η ελαφριά, compact νέα φωτογραφική μηχανή NEX-3N με εναλλασσόμενους φακούς από τη Sony θα είναι διαθέσιμη από τις αρχές Απριλίου 2013.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Sony a58

Χάρη στη νέα φωτογραφική μηχανή «α58» με εναλλασσόμενους φακούς από τη Sony, μπορείτε να καταγράψετε όλες αυτές τις αυθόρμητες στιγμές στη ζωή σας, σε κλάσματα δευτερολέπτου. Με τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέφτη για ταχεία λήψη με γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση, η α58 είναι μονόδρομος για φωτογραφικές ευκαιρίες που εμφανίζονται μία φορά στη ζωή σας. Ακόμα και αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε εναλλασσόμενους φακούς για τις φωτογραφίες σας, θα απολαμβάνετε ποιοτικές εικόνες, χωρίς προσπάθεια, που υπερτερούν από αυτές των compact φωτογραφικών μηχανών τύπου point-and-shoot. Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή α58, που αντικαθιστά την εισαγωγική α37 στο line up της Sony, διαθέτει χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς να έχει μια πολύ πιο ακριβή μηχανή DSLR.

Στην καρδιά της φωτογραφικής μηχανής α58 βρίσκεται ένας ολοκαίνουργιος αισθητήρας Exmor APS HD CMOS με εξαιρετικά υψηλή ανάλυση 20,1 ενεργών megapixel, περίπου. Επιπλέον, ο βελτιωμένος επεξεργαστής εικόνων BIONZ παρέχει ιδιαίτερα αναλυτικές φωτογραφίες με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο και βίντεο full HD, καθώς και πολύ μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO 100 με 16000.

Διαλέξτε μεταξύ των 35 εναλλασσόμενων φακών A-mount (συμπεριλαμβανομένων των δύο τηλεμετατροπέων) και απολαύστε άψογες εικόνες σε σχεδόν κάθε κατάσταση φωτισμού, από χαμηλό φωτισμό σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι ατμοσφαιρικές σκηνές στο λυκόφως. Ακόμα και αν κάνετε λήψεις με τη μηχανή στο χέρι, χάρη στη λειτουργία SteadyShot INSIDE, οι φωτογραφίες σας θα είναι καθαρές και σταθερές, και μπορείτε να τραβάτε με σιγουριά σε χαμηλότερες ταχύτητες κλείστρου ή υψηλότερες ρυθμίσεις ζουμ, όπου το κούνημα του χεριού αποτελεί συχνά αιτία ανησυχίας.

Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες φωτογραφικές μηχανές DSLR, οι μηχανές SLT, από τη Sony, χρησιμοποιούν τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέφτη, η οποία κατευθύνει το φως στον κεντρικό αισθητήρα εικόνας καθώς και σε έναν ξεχωριστό αισθητήρα αυτόματης εστίασης. Αυτό σημαίνει ότι τα αντικείμενα της φωτογράφισής σας διατηρούν την έντονη εστίαση συνέχεια, όσο εσείς συνθέτετε τις σκηνές με την οθόνη LCD με γωνία κλίσης ή μέσω του υψηλής ανάλυσης και αντίθεσης σκοπεύτρου OLED Tru-Finder. Χωρίς μετακινούμενο καθρέφτη να σας καθυστερεί, απλώς, θα απολαμβάνετε αδιάλειπτη προβολή ζωντανών εικόνων, κατά τη γρήγορη λήψη εν ριπή, ή όσο καταγράφετε βίντεο full HD.

Η φωτογραφική μηχανή α58 σας συνοδεύει σε κάθε δραστήρια στιγμή σας και σας βοηθά να την απαθανατίζετε, είτε πρόκειται για σπορ και την άγρια φύση, είτε για τις αυθόρμητες στιγμές χαράς με τους φίλους και την οικογένειά σας. Η λειτουργία Tele-zoom Continuous Advance Priority AE φέρνει πιο κοντά αυτήν την καθοριστική στιγμή, χάρη στη μεγάλη ταχύτητα ριπής καθαρών εικόνων, στα 8 κάδρα το δευτερόλεπτο. Το υψηλής απόδοσης σύστημα 15 σημείων AF διαθέτει, πλέον, τη λειτουργία Lock-on Autofocus, η οποία παρέχει ταχύτερη και ακριβέστερη παρακολούθηση του αντικειμένου. Μπορείτε, τώρα πια, να συλλάβετε τη χάρη των αθλητών σε αγώνες ή των άγριων ζώων στη φύση με ριπή καθαρά εστιασμένων εικόνων, ακόμα και αν το αντικείμενό σας κινείται.

Η τεχνολογία Auto Portrait Framing, που υπήρχε και σε προηγούμενα μοντέλα, έχει πλέον εξελιχθεί στην ακόμα πιο εύχρηστη λειτουργία Auto Object Framing και σας βοηθά να αποκτήσετε πιο όμορφα και επαγγελματικά αποτελέσματα, χωρίς προσπάθεια. Η φωτογραφική μηχανή α58 ορίζει τι είναι η σκηνή – ένας άνθρωπος, δυο, ακόμα και κινούμενα αντικείμενα ή πολύ έντονα κοντινά πλάνα – παρακολουθεί, καδράρει και κόβει τη λήψη για να δημιουργήσει ισχυρές και επαγγελματικά καδραρισμένες συνθέσεις. Χάρη στην τεχνολογία Pixel Super Resolution Technology, από τη Sony, οι κομμένες εικόνες διατηρούν την ίδια ανάλυση με την αρχική έκθεση.

Χάρη στη λειτουργία Picture Effect, που επιλέγετε άμεσα από το διακόπτη λειτουργίας, μπορείτε να διαλέξετε μία από τις 15 καλλιτεχνικές επιλογές επεξεργασίας in-camera, όπως την Toy Camera, τη Mono και την Partial Colour.

Το καδράρισμα, η εστίαση και η προβολή των σκηνών που τραβήξατε είναι εύκολη υπόθεση με το νέο σκόπευτρο OLED Tru-Finder. Αυτό το φωτεινό ηλεκτρονικό σκόπευτρο υψηλής ανάλυσης δείχνει με ακρίβεια τα αποτελέσματα των ρυθμίσεων της φωτογραφικής μηχανής σε πραγματικό χρόνο. Δείτε, άμεσα, τα αποτελέσματα της ρύθμισης για την αντιστάθμιση της έκθεσης, το διάφραγμα, το ISO, την εξισορρόπηση του λευκού, τη λειτουργία Picture Effect και άλλες παραμέτρους πριν τραβήξετε τη φωτογραφία, και όχι μετά. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να συνθέσετε την τέλεια λήψη με απόλυτη αυτοπεποίθηση.

Η φωτογραφική μηχανή α58 είναι η πρώτη μηχανή με εναλλασσόμενους φακούς A-mount, από τη Sony, η οποία προσφέρει υποστήριξη στη νέα τεχνολογία TRILUMINOS Colour. Απολαύστε τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας σε οποιαδήποτε τηλεόραση BRAVIA TV, με την υποστήριξη της τεχνολογίας «TRILUMINOS Display».

Η νέα φωτογραφική μηχανή με εναλλασσόμενους φακούς α58 με τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη, από τη Sony, θα είναι διαθέσιμη από τον Απρίλιο του 2013.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Νέοι Φακοί A-mount και αξεσουάρ

Η Sony εμπλουτίζει τη σειρά των εναλλασσόμενων φακών A-mount με τρία νέα μοντέλα, ώστε να ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της φωτογραφίας, καθώς και τους επαγγελματίες φωτογράφους.

Ο φακός 70-400mm F4-5.6 G SSM II και ο φακός Carl Zeiss Planar T 50mm F1.4 ZA SSM συμπληρώνουν τις εντυπωσιακές δυνατότητες απεικόνισης της full-frame φωτογραφικής μηχανής α99 SLT (με τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέφτη) της Sony. Ο φακός DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM II είναι ένας ελαφρύς, compact φακός με ζουμ 3x, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα με τις φωτογραφικές μηχανές A-mount με αισθητήρες APS-C.

Επιπλέον, η Sony παρουσιάζει ένα compact νέο φλας, που τοποθετείται πάνω στη μηχανή, και ένα ενσύρματο τηλεχειριστήριο, που είναι ιδανικό για προχωρημένες φωτογραφίες.

Τηλεφακός ζουμ 70-400mm F4-5.6 G SSM II

Η σειρά των φακών G της Sony ισχυροποιείται, για το 2013, με τον ανανεωμένο φακό 70-400mm F4-5.6 G SSM II. Αποτελεί ιδανική επιλογή για λήψεις σκηνών στην φύση και σε αθλητικές εκδηλώσεις, αυτός ο αναβαθμισμένος σούπερ τηλεφακός ζουμ προσθέτει στην εξαιρετική απόδοση του προκάτοχού του διαθέτοντας βελτιωμένα οπτικά και ταχύτερη αυτόματη εστίαση με μεγαλύτερη απόκριση. Χάρη στο νέο κύκλωμα μονάδας οδήγησης LSI, η ταχύτητα της αυτόματης εστίασης του SSM (Super Sonic Wave Motor) είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη από πριν. Μαζί με τη βελτιωμένη λειτουργία παρακολούθησης της αυτόματης εστίασης, ο αναβαθμισμένος φακός είναι, πλέον, ακόμα πιο κατάλληλος για λήψη φωτογραφιών και βίντεο full HD αντικειμένων που κινούνται σε μεγάλη ταχύτητα.

Μπορεί ο οπτικός σχεδιασμός του να αντλείται από μοντέλα της προηγούμενης γενιάς, αλλά αυτός ο φακός νέας γενιάς διαθέτει φίλτρο Nano AR επάνω σε οπτικές επιφάνειες, που έχει αναπτύξει η Sony. Με περίπου πέντε φορές μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα συμβατικά φίλτρα κατά της αντανάκλασης, αυτή η προηγμένη τεχνολογία μειώνει το φαινόμενο αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting) για εικόνες με εξαιρετικά υψηλή αντίθεση.

Φακός Carl Zeiss Planar T 50mm F1.4 ZA SSM

Ο νέος φακός Planar T 50mm F1.4 ZA SSM προστίθεται στη σειρά των ήδη υπαρχόντων φακών εξαιρετικού μήκους A-mount της Carl Zeiss, Distagon 24mm, Planar 85mm και Sonnar 135mm. Με σταθερό εστιακό μήκος 50mm και ιδιαίτερα φωτεινό διάφραγμα F1.4, αυτός ο έξοχος φακός αποτελεί ιδανική επιλογή για πορτρέτα με υψηλή ποιότητα και λήψεις με χαμηλό φωτισμό.

Ο ολοκαίνουργιος οπτικός σχεδιασμός, χάρη στα 8 στοιχεία σε 5 ομάδες, με δυο ασφαιρικά στοιχεία που διαθέτει, βελτιστοποιείται για να προσφέρει υπέροχα αποτελέσματα με τη full-frame φωτογραφική μηχανή α99 της Sony. Η απαράμιλλη μεγάλη ισχύς και η αντίθεση σε όλα τα διαφράγματα συνδυάζονται με την ομαλή, αθόρυβη αυτόματη εστίαση και το πίσω σύστημα εστίασης, που διατηρεί το ίδιο μήκος σώματος του φακού κατά την αυτόματη εστίαση. Χάρη στην αντοχή του στη σκόνη και την υγρασία, σε προκαλεί να τον χρησιμοποιήσεις σε ένα μεγάλο εύρος από εφαρμογές εξωτερικής λήψης.

Φακός DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM II

Με σχεδιασμό δεύτερης γενιάς, αυτός ο νέος φακός διαδέχεται το δημοφιλή φακό DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2011.

Ο ελαφρύς, compact φακός με ζουμ 3x καλύπτει ένα χρήσιμο εύρος εστιακού μήκους, από ευρυγώνιο 18mm μέχρι standard 55mm (εύρος φωτογραφικής μηχανής ισοδύναμο με 35mm: 27-82,5 mm). Ενώ διατηρεί τον ίδιο μηχανισμό ομαλής αυτόματης εστίασης (SAM) με τον προκάτοχό του, χάρη στα πρόσφατα σχεδιασμένα πίσω στοιχεία του φακού, επιτυγχάνει μείωση του φαινομένου αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting), ενώ τα μηχανικά στοιχεία έχουν αναβαθμιστεί για μια πιο θετική και άνετη λειτουργία.

Νέα εξαρτήματα για φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες της Sony

Το νέο φλας HVL-F20M, που εξοικονομεί χώρο και είναι εύκολο στη μεταφορά, προορίζεται για φωτογραφικές μηχανές με τεχνολογία Multi Interface Shoe και είναι ιδανικό για να φωτίζει πορτρέτα, εσωτερικούς χώρους και σκηνές με χαμηλό φωτισμό. Παρά το μικρό του μέγεθος, διαθέτει επαγγελματικά χαρακτηριστικά όπως ασύρματο έλεγχο για εύχρηστες πολλαπλές ρυθμίσεις φλας, απλή λειτουργία bounce και αντιστάθμιση για τη λειτουργία Auto White Balance, για ισορροπία του λευκού με πιο ακριβή και φυσική εμφάνιση. Είναι τόσο εύκολο στη χρήση: απλώς σηκώστε την κεφαλή του φλας για να ανάψει και μετά χαμηλώστε το για να το σβήσετε, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Το ενσύρματο τηλεχειριστήριο RM-VPR1 διαθέτει εύχρηστα κουμπιά ελέγχου για το ζουμ και την έναρξη/διακοπή λήψης βίντεο, είναι επίσης συμβατό με την ολοένα αναπτυσσόμενη σειρά των μοντέλων «α» A-mount και E-mount, Cyber-shot και τις βιντεοκάμερες Handycam, που διαθέτουν την εύχρηστη διασύνδεση Multi Terminal. Περιλαμβάνει, επίσης, μια λειτουργία κλειδώματος κλείστρου, η οποία είναι ιδανική για λήψεις με λειτουργία bulb μεγάλης έκθεσης με φωτογραφικές μηχανές «α». Το τηλεχειριστήριο περιλαμβάνει δυο καλώδια. Το ένα χρησιμοποιείται με φωτογραφικές μηχανές/βιντεοκάμερες με Multi Terminal, ενώ το άλλο διευκολύνει την απελευθέρωση κλείστρου στις φωτογραφικές μηχανές «α» A-mount, που περιλαμβάνουν μόνο ένα τηλεχειριστήριο.

Ανατρέξτε στην τοποθεσία http://www.sony.co.uk/hub/lenses για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους νέους φακούς και τα αξεσουάρ. Οι νέοι φακοί και τα αξεσουάρ θα διατίθενται στην αγορά από τον Μάρτιο του 2013.

Βασικές προδιαγραφές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης