Ήταν ο 30ος υπάλληλος της Microsoft και ο πρώτος business manager και CEO της εταιρείας για πάνω από 10 χρόνια. Μετά από 34 χρόνια ο Steve Ballmer αποφάσισε να αποχωρήσει και να αφήσει πίσω του τη Microsoft στέλνοντας επιστολή στον νέο CEO της εταιρείας Satya Nadella όπου εξηγεί ότι φεύγει από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας

Ο ίδιος εξηγεί ότι είναι πολυάσχολος καθώς πλέον έχει στην κατοχή του την Los Angeles Clippers, ομάδα του NBA και ασχολείται με πολλά άλλα πράγματα όπως η διδασκαλία καθώς θα διδάσκει στο University of Southern California Marshall School of Business.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, παρά την αποχώρησή του δηλώνει πίστη στην πολιτική της εταιρείας και δίνει συμβουλές και στήριξη στον Nadella λέγοντάς του ότι η Microsoft χρειάζεται να κάνει μεγάλα ανοίγματα και να ρισκάρει για να κερδίσει το στοίχημα.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, o Steve Ballmer ήταν CEO της Microsoft από τον Ιανουάριο του 2000. Για το 2014 η προσωπική του περιουσία ανήλθε στα 20.7 δισεκατομμύρια δολάρια, βάζοντάς τον στην 32η θέση στη λίστα Forbes 400. Τον Μάιο του 2014 έδωσε προσφορά 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει την Los Angeles Clippers και την απέκτησε επίσημα 12 Αυγούστου.

Πήγε στη Microsoft τον Ιούνιο του 1980 και όπως είπαμε έγινε ο 30ος υπάλληλος της εταιρείας, ο πρώτος business manager που προσλήφθηκε από τον ίδιο τον Gates. Ο μισθός του ήταν στα 50,000 δολάρια μαζί με ποσοστό ιδιοκτησίας της εταιρίας. Κατά τη διάρκεια των χρόνων ο Ballmer ήταν επικεφαλής διάφορων τμημάτων της Microsoft και από το 2001 έγινε ο νούμερο δυο στην εταιρεία μετά τον Bill Gates.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης