Τρία νέα μοντέλα εμφανίζονται στην αγορά από την Sapphire Technology, που ανήκουν στην επιτυχημένη σειρά γραφικών καρτών R9, που βασίζονται στην τελευταία γενιά αρχιτεκτονική από την AMD, με την ονομασία Graphics Core Next (GCN).

Η «R9 285 Dual-X» είναι το νέο μοντέλο της Sapphire, η οποία διαθέτει ένα νέο πυρήνα GCN καθώς επίσης και το εργοστασιακό Dual-X cooler. Το Dual-X cooler διαθέτει δύο ανεμιστήρες αεροτομής και σετ από σταδιακά ανεπτυγμένα μεγέθη heatpipes, ενώ ο ψυκτήρας είναι ειδικά σχεδιασμένος, αποτελεσματικός και αθόρυβος, ο οποίος απέκτησε την παγκόσμια βιομηχανική αναγνώριση στις προηγούμενες γενιές των προϊόντων της ίδιας σειράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρότυπο μοντέλο R9 285 έχει 2GB της τελευταίας μνήμης GDDR5, με χρονισμό στα 1375MHz (5.5 GB/s) και τον πυρήνα GCN με 1792 stream processors, χρονισμένους στα 918MHz. Το μοντέλο «R9 285 OC» διαθέτει τις αυξημένες ταχύτητες ρολογιού στα 965MHz για τον πυρήνα, καθώς επίσης και 1400MHz για τη μνήμη (5.6 GB/s).

Ταυτόχρονα, η Sapphire παρουσιάζει την έκδοση «R9 285 ITX Compact OC», η οποία αναπτύχθηκε ειδικά για μικρά συστήματα PC. Αυτό το μοντέλο, διαθέτει ένα μικρότερο PCB, μετρώντας μόνο 171 χιλιοστά μήκος και ένα αποτελεσματικό ψυκτήρα heatpipe με ένα μόνο ανεμιστήρα. Μοιράζεται δε, το ίδιο πυρήνα GCN όπως τα μοντέλα Dual-X, η ITX Compact είναι χρονισμένη με ρολόι πυρήνα των 928MHz και μνήμη 1375MHz (5.5 GB/s).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τρία νέα μοντέλα μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικής από την AMD, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας AMD Trueaudio για τη πιο αυθεντικά ρεαλιστική αναπαραγωγή ήχου στα παιχνίδια, όπως επίσης την βέλτιστη ποιότητα εικόνας από την AMD (AMD Image quality enhancement), τον υψηλής ευκρίνειας επιταχυντή Media (AMD HD Media accelerator) και τέλος, το λογισμικό AMD PowerTune για τέλεια απόδοση. Οι νέες κάρτες γραφικών προσφέρουν υποστήριξη για τα πιο πρόσφατα παιχνίδια και εφαρμογές, με DirectX12 και OpenGL 4.4, ενώ το διπλό on-board BIOS υποστηρίζει τόσο το νέο πρωτόκολλο UEFI όσο και συστήματα και παλαιότερα συστήματα.

Επίσης, τα τρία μοντέλα υποστηρίζουν την τεχνολογία AMD Eyefinity, για λειτουργία πολλαπλών οθονών. Παράλληλα, οι κάρτες γραφικών φέρουν την τεχνολογία «CrossFire» για την επιτάχυνση των επιδόσεων χρησιμοποιώντας πολλές ταυτόχρονα συνδεδεμένες κάρτες εντός του υπολογιστή. Δεν απαιτούνται καλώδια διασύνδεσης CrossFire, αφού είναι πλέον ενεργοποιημένη πάνω από τη θύρα PCI-Express.

Επίσης, ο «app επιταχυντής» υποστηρίζεται για βελτιωμένη απόδοση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες επεξεργασίας ρεύματος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του υλικού της αρχιτεκτονικής γραφικών GCN. Τυπικές εφαρμογές περιλαμβάνουν την κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση βίντεο, συμπίεσης για τη διανομή των μέσων ενημέρωσης, gaming και video συνδιαλέξεων. Ο επιταχυντής δύναται να ενισχύσει τις καθημερινές εργασίες, όπως η περιήγηση στο Διαδίκτυο, εφαρμογές του Office και συμπίεση αρχείων με την υποστήριξη λογισμικού.

Η σειρά γραφικών καρτών Sapphire R9 285 θα είναι διαθέσιμη από τις 2 Σεπτεμβρίου 2014.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης