Διάφορες εφαρμογές που πάνε «πακέτο» με διάφορες «έξυπνες» συσκευές και gadgets μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των χρηστών τους.

Το νέο gadget «AdvicyDrive» θα μπορούσε ακόμη και να σώσει τη ζωή των οδηγών, καθώς όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, παρακολουθεί τον καρδιακό παλμό και ειδοποιεί όσους βρίσκονται πίσω από ένα τιμόνι όταν αρχίζει να τους παίρνει ο ύπνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη MailOnline, η συσκευή αυτή που μοιάζει με βραχιόλι, συνδέεται με το smartphone για να παρακολουθεί τον καρδιακό παλμό του οδηγού και αν διαπιστώσει ότι ο χρήστης… νυστάζει, ενεργοποιεί ένα συναγερμό.

Όταν ένας άνθρωπος πέφτει για ύπνο ο καρδιακός του παλμός πέφτει περίπου στους 10 με 30 παλμούς το λεπτό κατά μέσο όρο, σημειώνει το δημοσίευμα.

Προκειμένου να ανιχνεύει αυτές τις λεπτές αλλαγές, το AdvicyDrive χρησιμοποιεί ψηφιακή φωτοπληθυσμογραφία (digital photoplethysmography) -μια εξέταση απεικόνισης που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση των αλλαγών στη ροή του αίματος σε μικροαγγειακό επίπεδο στο δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης