Το μέσο που αποθηκεύουμε τα πάσας μορφής δεδομένα μας, είναι το πλέον σημαντικό κομμάτι της ψηφιακής ζωής μας, καθώς τα διαφόρων ειδών αρχεία που έχουμε στη συλλογή μας, από φωτογραφίες, μουσική και βίντεο, έως κείμενα, email και προσωπικές πληροφορίες, αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του ηλεκτρονικού μας γίγνεσθαι. Έτσι, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος δικαιωματικά χαρακτηρίζεται απαραίτητος, λόγω της ευκολίας χρήσης του και υψηλής πρακτικότητας επειδή είναι φορητός, ενώ μάλιστα, αν δύναται να συνδεθεί και με ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο ή/και ταμπλέτα, τότε η λειτουργικότητα αυξάνεται κατακόρυφα.

Σε αυτά τα σύγχρονα πλαίσια, η Toshiba παρουσίασε τον Canvio Connect II, έναν φορητό εξωτερικό σκληρό δίσκο, που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν remote (απομακρυσμένη) πρόσβαση στο ψηφιακό περιεχόμενο του σκληρού δίσκου απευθείας από τον υπολογιστή, tablet ή smartphone τους. Επιπλέον με το πάτημα ενός πλήκτρου, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες, τα βίντεο και τη μουσική της φορητής τους συσκευής, όπου και αν βρίσκονται, χρησιμοποιώντας τα 10 GB δωρεάν cloud αποθήκευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο Canvio Connect II δίνει στους χρήστες χωρητικότητα έως 2 TeraByte σε μια κομψή, ελαφριά συσκευή, ιδανική για μεταφορά. Ο εξωτερικός δίσκος διατίθεται σε πέντε μοντέρνα χρώματα, για κάθε προτίμηση, ενώ από τα μέσα της χρονιάς, ο Canvio Connect II θα διατίθεται και σε χωρητικότητα των 3 TB.
Με τον Canvio Connect II, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν περίπου 571.000 ψηφιακές φωτογραφίες, 526.000 αρχεία ψηφιακής μουσικής ή 1.640 ψηφιακές ταινίες, ώστε να έχουν όλα τα αρχεία τους μαζί και να γίνει ευκολότερη η οργάνωση μεγάλων συλλογών.

Ο νέος εξωτερικός σκληρός δίσκος προσφέρει στους χρήστες remote πρόσβαση μέσω του smartphone ή tablet τους. Επίσης, με 10 GB δωρεάν cloud storage οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στο Canvio Connect II μέσω υπολογιστή ή Wi-Fi για να απολαμβάνουν αδιάκοπη πρόσβαση όπου και να βρίσκονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιασμένος με γνώμονα την άνεση και την ηρεμία, ο Canvio Connect II είναι συμβατός με USB 2.0/3.0 για γρήγορες ταχύτητες στη μεταφορά δεδομένων και είναι συμβατός τόσο με υπολογιστές PC όσο με Apple Mac, ενώ διαθέτει και NTFS driver για συστήματα Mac. Με τη χρήση NTI Backup Now EZ, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν backup συγκεκριμένων αρχείων στον Canvio Connect II ή να ολοκληρώσουν ένα πλήρες backup συστήματος, για να είναι απόλυτα ήσυχοι.

Παράλληλα, η συσκευή περιλαμβάνει εσωτερικό αισθητήρα κραδασμών και τεχνολογία ramp loading, για να προστατεύει τα αρχεία από τυχαία χτυπήματα, ώστε οι χρήστες να είναι σίγουροι ότι τα αρχεία τους αποθηκεύονται με ασφάλεια για να είναι έτοιμα όταν τα χρειάζονται.

«Τα smartphone και tablet έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε είναι σημαντικό να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε πρόσβαση στις πλούσιες συλλογές μας με φωτογραφίες, μουσική ή βίντεο. Με την ασφάλεια μιας φυσικής συσκευής αποθήκευσης και την ευελιξία της πρόσβασης σε μία πλατφόρμα cloud, ο Canvio Connect II συνδυάζει δύο ανάγκες, ανταποκρινόμενος στις ψηφιακές απαιτήσεις των πελατών μας» δήλωσε ο κ. Arnaud Bonvarlet, General Manager, Storage Peripherals Division, της Toshiba Ευρώπης.

Ο Canvio Connect II φορητός HDD θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη από το Φεβρουάριο του 2015. Οι επιλογές χρωμάτων περιλαμβάνουν: Λευκό, Satin Gold, Μπλε, Μαύρο και Κόκκινο ενώ από τα μέσα της χρονιάς θα διατίθεται και έκδοση χωρητικότητας 3 TB.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης