Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

To AthensCon είναι το πρώτο πραγματικά μεγάλο συνέδριο της χώρας που έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και τις εκθέσεις του εξωτερικού, που προωθούν τα μοντέρνα χόμπι και τις καθημερινές ασχολίες του κόσμου. Είναι μια γιορτή που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν. Η ποπ κουλτούρα πηγάζει από την κοινωνία και τις τέχνες, αγγίζοντας με μοναδικό τρόπο τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθένας από εμάς επιλέγει να γεμίζει τη ζωή του με τον τρόπο που του αρέσει. Τα κόμικς, ο κινηματογράφος, τα video games, τα επιτραπέζια παιχνίδια, όλα μας χαρίζουν συναισθήματα που κάνουν την καθημερινότητα πιο απολαυστική. Το φεστιβάλ είναι γεμάτο ζωή, χρώματα και συναισθήματα όλων των ειδών που γεννιούνται μέσα από το κάθε βήμα που κάνουν οι επισκέπτες στο χώρο της διήμερης εκδήλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την έκθεση και τις δύο ημέρες, με την ουρά απ’ έξω από το γήπεδο να… μην τελειώνει. Ο χρόνος αναμονής είναι περίπου μισή ώρα, ενώ όσοι είχατε λάβει ήδη τα εισιτήριά σας, δε χρειάστηκε να περιμένετε.

Εντός της έκθεσης απολαύσαμε το απίστευτο σόου, που έχει διοργανώσει ο Πέτρος Πολυχρονίδης στα πλαίσια της πάλης αλά “Γίγαντες του Κατς”, με την ονομασία ΖΜΑΚ.

Η Bandai Namco Entertainment Hellas με τη Sony Hellas έδωσαν το παρών σε ένα χώρο, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να παίξουν δημοφιλή παιχνίδια, ενώ στο πάνω όροφο της έκθεσης μπορούσαν να απολαύσουν στο χώρο του IGN το PlayStation VR, αλλά και το PS4 Pro. Επίσης, ο γνωστός YouTuber, Zok (Σχέδιο Β) μαζί με το Χαμόγελο του Παιδιού συνεργάστηκαν με το συνέδριο για να φέρουν όλη την εμπειρία του 24-ωρου gaming Μαραθώνιου πιο κοντά στο κοινό του! Φυσικά, δε λείπει και το retro στοιχείο με την ομάδα του retrocomputers.gr, που προσέφερε τη συλλογή του προς δοκιμή.

Στο φεστιβάλ οι επισκέπτες μπορούσαν να γνωρίσουν από κοντά: ηθοποιούς και καλλιτέχνες διεθνούς και εγχώριου βεληνεκούς, συγγραφείς και σκιτσογράφους από το χώρο των κόμικς, ηθοποιούς από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και celebrities που έλαβαν μέρος σε ομιλίες, έδωσαν αυτόγραφα και θα βγήκαν φωτογραφίες με τους επισκέπτες. Επιπρόσθετα, μπορούσαν να βγάλουν φωτογραφίες με τον R2D2 (Star Wars), τον Iron Man και τον Captain America, αλλά και πολλούς cosplayers στο TV Station της έκθεσης, όπου σας περίμενε η εκπομπή LevelUp με την ομάδα του VideoGames24.

Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να μάθουν νέες τέχνες, συμμετέχοντας στα σεμινάρια και τα workshops που θα έγιναν σε συνεργασία με επίσημες σχολές και δασκάλους. Όπως επίσης υπήρχε η δυνατότητα και να αποκτήσουν νέα χόμπι δοκιμάζοντας καινούρια video games, γνωρίζοντας κάποια από τα πολυάριθμα επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και συμμετέχοντας στις πολυποίκιλες δραστηριότητες που φιλοξενεί το φεστιβάλ. Τέλος, οι επισκέπτες μπορούσαν να αποκτήσουν κάποιο καινούριο θησαυρό για τη συλλογή τους από τους εκθέτες που παρευρίσκονταν στο χώρο, αλλά και να φωτογραφηθούν από κοντά με μοναδικά κομμάτια από την ιστορία του κινηματογράφου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης