Η Sony με τον x86 επεξεργαστή, που χρησιμοποίησε για το PlayStation 4, έφερε πιο κοντά από ποτέ την αρχιτεκτονική των κονσολών και των PC. Αυτό προκάλεσε σκέψεις σε πολλούς για το αν είναι εφικτή η λειτουργία PC games σε PlayStation 4 και πώς θα μπορούσαν να γίνουν συμβατά αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο PS4 developer, OsirisX, πρόσφατα έκανε μια επίδειξη του Steam (πλατφόρμα της Valve) να “τρέχει” σε PS4. Αυτό έγινε εφικτό μέσω jailbreak του PlayStation 4, χρήσης Arch Linux και κάποιων software libraries από τον FailOverflow. Το αποτέλεσμα είναι ότι παίζουν και παιχνίδια. Το demo δείχνει το action-RPG, Bastion, να “τρέχει” σε αρκετά καλή ταχύτητα και ο OsirisX αναφέρει ότι οι περισσότεροι άλλοι τίτλοι θα “τρέχουν” αρκετά καλά σε medium με low ρυθμίσεις γραφικών.

Φυσικά, για να καταφέρει κάποιος κάτι τέτοιο με την κονσόλα του θα πρέπει να έχει ένα αρκετά παλιό firmware στο PS4 (1.76) για να μπορέσει να κάνει jailbreak και να εγκαταστήσει Linux. Φήμες λένε ότι ίσως να υπάρξει jailbreak και για νεότερο firmware (3.50). Μπορείτε να δείτε παρακάτω το demo του OsirisX.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης