Μια αποκλειστική σειρά φωτογραφιών παρουσιάζει τον Πολωνό ταξιδιωτικό φωτογράφο Lukasz Palka να αποτυπώνει την ουσία του Τόκιο – της μεγαλύτερης πόλης του κόσμου και γενέτειρας της Nikon – διαπερνώντας το χάος και εστιάζοντας στα στοιχεία που κάνουν αυτήν την πόλη τόσο ξεχωριστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς η Nikon γιορτάζει φέτος τα 100ά της γενέθλια*, οι φωτογραφίες επιδεικνύουν τη δυνατότητα όλων των φακών zoom γενικής χρήσης και τηλεφακών της Nikon να απομονώνουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες μέσα από το χάος και την αταξία. Όντας ιδανικοί για ταξιδιωτική φωτογράφιση, οι φακοί NIKKOR έδωσαν τη δυνατότητα στον Lukasz να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές λήψεις απεικονίζοντας στιγμές ηρεμίας μέσα στο χάος της γενέτειρας της Nikon. Η ζωντανή νυχτερινή ζωή, η μοναδική ισορροπία μεταξύ της παράδοσης και του μοντέρνου και το εκπληκτικό αστικό τοπίο καθιστούν το Τόκιο επίγειο παράδεισο για τους ταξιδιωτικούς φωτογράφους και κατάλληλη τοποθεσία για φωτογράφιση.

Βρείτε όλα τα προϊόντα της Nikon ΕΔΩ.

Στις φωτογραφίες της σειράς παρουσιάζονται τα πλήθη στο σταυροδρόμι της Σιμπούγια, τα ύψη του πύργου Μόρι, οι βουδιστές μοναχοί και η ζωή στους δρόμους του Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Shinjuku Back Alley

Collecting Alms

Ο Lukasz τράβηξε αυτή τη σειρά φωτογραφιών χρησιμοποιώντας τις φωτογραφικές μηχανές D5, D500 και D7500, καθώς και τους παρακάτω φακούς NIKKOR:

  • AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR:Αυτός ο εξαιρετικά compact και εύκολος στη μεταφορά φακός είναι ιδανικός για όσους θέλουν να ταξιδεύουν με ελαφριές αποσκευές χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα της εικόνας ή τη δυνατότητα αποτύπωσης διαφορετικών προοπτικών. Με την ενσωμάτωση του συστήματος απόσβεσης κραδασμών της Nikon, ο φακός αποδίδει καθαρές εικόνες, ακόμη και κατά τις λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, στην υψηλότερη τιμή εύρους του υπερ-τηλεφακού.
  • AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR:Αυτός ο compact και ευέλικτος φακός zoom 5x αποδίδει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η νανοκρυσταλλική επίστρωση μειώνει σημαντικά τα διπλά είδωλα και την αντανάκλαση.
  • AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR: Αυτός ο ισχυρός φακός zoom FX, με ευέλικτο εύρος που κυμαίνεται από ευρυγώνια κάλυψη έως zoom τηλεφακού, προσφέρει εξαιρετικά υψηλό zoom 10,7x και μεγάλο εύρος εστιακής απόστασης 28-300mm, το οποίο καλύπτει εύκολα τις πιο συνηθισμένες εστιακές αποστάσεις, και είναι ιδανικός για ταξιδιωτικούς φωτογράφους που αναζητούν τη μέγιστη ποιότητα με το μικρότερο δυνατό εξοπλισμό.
  • AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR: Αυτός ο τηλεφακός zoom υψηλής απόδοσης για χρήση με SLR με φορμά FX παρέχει μεγάλο εύρος εστίασης που είναι ιδανικό για λήψεις τοπίων. Διαθέτει επίσης το σύστημα απόσβεσης κραδασμών της Nikon, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να φωτογραφίζει με ταχύτητες κλείστρου χαμηλότερες έως τέσσερα στοπ, για σταθερές εικόνες κατά τη λήψη με την φωτογραφική μηχανή στο χέρι.

Σχολιάζοντας την εμπειρία του, ο Lukasz Palka ανέφερε: «Ως ταξιδιωτικός φωτογράφος αναζητώ ανθεκτικό και ευέλικτο εξοπλισμό που μου προσφέρει τη δυνατότητα ενός εύρους λήψεων με ένα μόνο σώμα φωτογραφικής μηχανής και έναν φακό. Το Τόκιο προσφέρει τεράστια ποικιλία λήψεων και ο καθένας από τους τέσσερις φακούς που χρησιμοποίησα σε αυτήν τη φωτογράφιση μού έδωσε την ευκαιρία να διαπεράσω το χάος αυτής της απίστευτης πόλης και να απομονώσω τα βασικά στοιχεία που την κάνουν τόσο ξεχωριστή. Οι τελικές φωτογραφίες αντανακλούν το σκοπό μου, να δώσω δηλαδή στους ανθρώπους μια εικόνα για αυτήν την εμβληματική μητρόπολη από διαφορετική προοπτική».

Οι φωτογράφοι που θα αντλήσουν έμπνευση από τη σειρά «Διαπερνώντας το χάος» και θα θέλουν να πειραματιστούν και να αναπτύξουν τη φωτογράφισή τους στο επόμενο ταξίδι τους μπορούν να επωφεληθούν από μια προσφορά cashback για τους φακούς zoom γενικής χρήσης της Nikon εδώ.

Last Days of Spring

Beacon in the Fog

Ο εξοπλισμός

Κατά τη διάρκεια των λήψεων, ο Lukasz Palka χρησιμοποίησε τον παρακάτω εξοπλισμό Nikon:

  • D5
  • D500
  • D7500
  • AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR
  • AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR
  • AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR
  • AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR

Ο φωτογράφος
Γεννημένος στην Πολωνία, μεγαλωμένος στις Η.Π.Α. και κάτοικος της Ιαπωνίας από το 2008, ο Lukasz Palka είναι ένας βραβευμένος φωτογράφος που ειδικεύεται στην αποτύπωση των πολλών πτυχών του μητροπολιτικού Τόκιο, όπως των ανθρώπων, των υποδομών και των ανεξάντλητων ιστοριών που ξετυλίγονται στους δρόμους της πόλης. Είναι συνιδρυτής της EYExplore Inc., μιας εταιρείας με έδρα την Ιαπωνία, η οποία προσφέρει φωτογραφικές περιπέτειες και εκπαιδευτικούς οδηγούς στο Τόκιο, το Κιότο και την Οσάκα.

Η φωτογραφική του εργασία έχει έναν στόχο: τη δημιουργία ενός προσωπικού πορτραίτου για μια υπέροχη πόλη. https://www.lkazphoto.com/


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης