Πριν μερικές εβδομάδες είχε αναφερθεί ότι η Google δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό για Android, που θα βοηθήσει τους χρήστες να γλιτώσουν χρόνο στην αντιγραφή και επικόλληση κειμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό γίνεται, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει ποιο ακριβώς είναι το κείμενο που θα χρειαστείτε και στη συνέχεια σας κάνει κάποιες συστάσεις. Δεδομένου ότι το copy/paste στα κινητά δεν είναι πολύ βολικό, ακούγεται σαν πολύ χρήσιμη λειτουργία.

Μια αναφορά από VentureBeat αναφέρει ότι η Google ξεκίνησε να δοκιμάζει το νέο χαρακτηριστικό στον Chrome για Android. Η λειτουργία ονομάζεται «Copyless Paste» και σύμφωνα με την περιγραφή «αν δείτε για παράδειγμα το site ενός εστιατορίου και μεταφερθείτε στους χάρτες, το πληκτρολόγιο θα σας προσφέρει αυτόματα το όνομα του εστιατορίου για τη δική σας ευκολία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το VentureBeat, στην παρούσα μορφή το νέο χαρακτηριστικό δεν λειτουργεί στην ανώνυμη περιήγηση, αλλά κάτι τέτοιο είναι λογικό, μιας και αντιτίθεται η μία λειτουργία στην άλλη. Επίσης αναφέρθηκε ότι οι φθηνότερες συσκευές δε θα είναι συμβατές με τη συγκεκριμένη λειτουργία, χωρίς ακόμα να έχει γνωστός ο λόγος.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης