Χθες παρουσιάστηκε μια νέα λειτουργία του Facebook Messenger. Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται «Live Location» και διευκολύνει την κοινοποίηση της τοποθεσίας σας σε φίλους και γνωστούς.

Η λειτουργία βρισκόταν αρκετό καιρό σε δοκιμαστική φάση και το Facebook είχε λάβει πολύ θετικά σχόλια γι’ αυτήν, καθώς διευκολύνει ιδιαίτερα τις συναντήσεις των χρηστών της και μπορεί να βοηθήσει σε επαγγελματικά ή φιλικά ραντεβού και άλλα πολλά. Μπορείτε να κοινοποιήσετε την τοποθεσία σας σε ένα γκρουπ φίλων ή απλά σε ένα άτομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να κοινοποιήσετε το Live Location σας, πατήστε το πλήκτρο «τοποθεσία» ή πρώτα το «περισσότερα» και μετά το πλήκτρο της «τοποθεσίας». Αν επιλέξετε να κοινοποιήσετε την τοποθεσία σας, τότε το πρόσωπο, στο οποίο κοινοποιείτε, θα μπορεί να σας βρει στο χάρτη για τα επόμενα 60 λεπτά.

Θα μπορείτε να δείτε μια εκτίμηση για το χρόνο που χρειάζεται με αυτοκίνητο για να φτάσετε στις τοποθεσίες άλλων χρηστών, ενώ μπορεί και ο άλλος χρήστης να δει το χρόνο αυτό. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να σταματήσετε το Live Location, απλά πατώντας τη διακοπή της κοινοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ρολόι στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης, θα σας δείχνει τον υπολειπόμενο χρόνο της κοινοποίησής σας. Επιπρόσθετα μπορείτε να μοιραστείτε και τοποθεσίες στο χάρτη ή να δώσετε οδηγίες σε φίλους σας απλά βάζοντας μια πινέζα στο χάρτη και στη συνέχεια πατώντας αποστολή. Η κοινοποίηση της τοποθεσίας σας είναι ένα χαρακτηριστικό εντελώς προαιρετική. Έχετε πάντα τον έλεγχο.

Το Live Location είναι διαθέσιμο με την πιο πρόσφατη έκδοση του Facebook Messenger για iOS και Android.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης