Η Huawei αναμένεται να ξεπεράσει την Apple και να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας για τα μοντέλα P, M, αλλά και τα Honor φαίνεται να ανεβαίνουν.

Η Huawei έφτασε την τρίτη θέση μες στο δεύτερο τρίμηνο με συνολικές πωλήσεις που έφτασαν τα 38,5 εκατ. συσκευές και καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς που έφτασε το 11,3%, σύμφωνα με την IDC. Κατάφερε να φτάσει σε απόσταση 2,5 εκατ. μόλις συσκευών από την Apple, η οποία είχε το 12% με 41 εκατ. σε πωλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κίνα, η Huawei είδε αύξηση της τάξης του 22,6% με 23,5 εκατ. πωλήσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, φτάνοντας το 21% του μεριδίου. Η Apple από την άλλη είδε μείωση στα 8 εκατ. συσκευές και 7,1%. Η Huawei είδε αύξηση της τάξης του 45% σε σχέση με πέρυσι στην νοτιο-ανατολική Ασία, Ιαπωνία και Κορέα.

Στην Ευρώπη, για τους πρώτους έξι μήνες του 2017, η αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι ήταν 18%, ενώ διπλασίασε τις πωλήσεις της σε Γερμανία, Φινλανδία και Πολωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πηγές εκτιμούν ότι θα φτάσουν τα 40 εκατ. πωλήσεις οι συσκευές της κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017. Από την άλλη, αναμένεται να δει ελαφρά πτώση η Apple, καθώς πολλοί καταναλωτές θα περιμένουν τα νέα iPhone το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στη Huawei να ξεπεράσει την Apple για πρώτη φορά.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης