Η Sony ανακοίνωσε σήμερα δύο νέες προσθήκες στην ολοένα και πιο διευρυμένη σειρά φακών, full-frame E-mount.

Οι νέοι φακοί περιλαμβάνουν τον ευρυγώνιας εστίασης φακό με ζουμ, FE 16-35mm F2.8 GM, με μεγάλη ευκρίνεια (μοντέλο SEL1635GM) και τον υπερ-ευρυγώνιας εστίασης φακό FE 12-24mm F4 G (μοντέλο SEL1224G). Ο φακός SEL1635GM φέρνει την εκπληκτική υψηλή ευκρίνεια και το όμορφο bokeh της σειράς GMaster που αποτελεί ναυαρχίδα της Sony, σε μια ευρεία εστιακή απόσταση 16-35mm για εξαιρετικά τοπία, αστικές εικόνες, πορτραίτα και πολλά άλλα, ενώ ο νέος SEL1224G είναι ο E-mount full-frame φακός της Sony με το μεγαλύτερο εύρος μέχρι σήμερα και προσφέρει μια δυναμική νέα προοπτική για όλους τους Sony E-mount χρήστες. Συνολικά, η σειρά φακών E-mount full-frame της Sony καλύπτει πλέον από την ευρείας κλίμακας εστίαση 12 χιλιοστών έως και τον υπερ-τηλεφακό 800 χιλιοστών (με τηλεμετατροπέα), όσον αφορά τη συστοιχία εστιακού επιπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος FE 16-35mm F2.8 GM ευρυγώνιος φακός με ζουμ
Ο νέος FE 16-35mm F2.8 GM ευρυγώνιος φακός με ζουμ προστίθεται στους φημισμένους FE 24-70mm F2.8 GM και FE 70-200mm F2.8 GMOSS για να συμπληρώσει τη σύνθεση της σειράς φακών με ζουμ F2.8 και με μεγάλο διάφραγμα. Εξοπλισμένος με μια πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών για φακούς από τη Sony, είναι το πρώτο ευρυγώνιο μοντέλο της σειράς GMaster, καθιστώντας το ιδανικό για μια μεγάλη ποικιλία λήψης – τοπία, αρχιτεκτονική, κοντινά πορτραίτα, σπορ, δράση και πολλά άλλα. Είναι επίσης εξαιρετικά ελαφρύς και συμπαγής, μεγιστοποιώντας την δυνατότητα φορητότητας και χρηστικότητας.

Ο νέος φακός διαθέτει εξαιρετική ευκρίνεια από άκρη σε άκρη, με οπτικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει πέντε ασφαιρικά στοιχεία, δύο από τα οποία είναι τα πρωτότυπα XA (ακραία ασφαιρικά / extreme aspherical) στοιχεία της Sony, που μειώνουν την εκτροπή και παρέχουν την απόλυτη ανάλυση σε όλο το εύρος της μεγέθυνσης και το εύρος του διαφράγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εμπρόσθιο στοιχείο XA στον SEL1635GM είναι το μεγαλύτερο στοιχείο XA που έχει παραχθεί ποτέ, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ποιότητα. Υπάρχουν επίσης δύο γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς / Extra low- Dispersion) που διατηρούν τη χρωματική απόκλιση σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μεγιστοποιώντας την ανάλυση, και η αρχική επίστρωση NanoAR της Sony, καταστέλλει τις εσωτερικές αντανακλάσεις για να εξασφαλίσει εξαιρετική αντίθεση και καθαρότητα εικόνας.

Ο φακός διαθέτει ένα σχεδόν κυκλικό σχήμα διαφράγματος σε όλες τις ρυθμίσεις και ο συνδυασμός του προαναφερθέντος στοιχείου XA με το διάφραγμα 11 λεπίδων, δημιουργεί εικόνες με τα κύρια θέματα έντονα εστιασμένα και όμορφο από-εστιασμένο φόντο ή “bokeh”. Έχει επίσης δύο DDSSMs (Direct Drive Super Sonic Wave Motors) που συνθέτουν ένα κυμαινόμενο σύστημα εστίασης και εξασφαλίζουν ότι οAF εντοπισμός είναι γρήγορος και σιωπηλός, καθιστώντας τον φακό, ως την ιδανική επιλογή για λήψη φωτογραφιών αλλά και ταινιών.

Ο SEL1635GM είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία, έχει επικάλυψη φθορίου στο μπροστινό μέρος του, που συμβάλλει τόσο στην πρόληψη της σκόνης και των ρύπων από την επαφή, όσο και στην εύκολη απομάκρυνσή τους, αν προκύψουν. Υπάρχει επίσης ένα προσαρμόσιμο κουμπί διατήρησης της εστίασης και ένα κουμπί απελευθέρωσης καλύμματος.

Νέος υπερ-ευρυγώνιος φακός FE 12-24mm F4 G με ζουμ
Ένας μοναδικά σχεδιασμένος φακός υπερ-ευρυγώνιας μεγέθυνσης, ο νέος φακός FE 12-24mm F4 G παράγει εξαιρετικής ποιότητας εικόνες, με ένα συμπαγές, ελαφρύ σχέδιο, περίπου στα 566 γραμμάρια. Ο full-frame E-mount φακός της Sony, προσφέρει μια δυναμική προοπτική σε λήψεις τοπίων, αρχιτεκτονικής και εσωτερικών χώρων και είναι ιδανικός τόσο για φωτογραφίες όσο και για βιντεοσκόπηση.

Δείτε τα φωτογραφικά είδη της SONY ΕΔΩ.

Ο φακός διαθέτει ένα πρωτοποριακό οπτικό σχεδιασμό με τέσσερα ασφαιρικά στοιχεία που εξασφαλίζουν εξαιρετική ευκρίνεια και ανάλυση από άκρη σε άκρη. Επιπλέον, ο φακός περιλαμβάνει τρία γυάλινα στοιχεία ED και ένα γυάλινο στοιχείο SuperED, τα οποία ελαχιστοποιούν τη χρωματική απόκλιση/εκτροπή σε ολόκληρο το εύρος της εικόνας και επωφελείται από την αρχική επίστρωση NanoAR της Sony.

Ο νέος φακός SEL1224G περιλαμβάνειέναν DDSSM (Direct Drive Super Sonic Wave Motor) για γρήγορη, αθόρυβη και ακριβή απόδοση του AF, καθώς και προσαρμόσιμο κουμπί διατήρησης /κρατήματος της εστίασης και διακόπτη λειτουργίας εστίασης. Είναι επίσης ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία*.

Διαθεσιμότητα
Ο SEL1635GM θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη από τον Αύγουστο του 2017, ενώ ο SEL1224G θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη από τον Ιούλιο του 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης