Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί σε ένα κουτί που ονομάζεται GrayKey, με το οποίο μπορεί να ξεκλειδώσει κάποιος συσκευές iPhone της Apple. Με δυο Lightning καλώδια, το κουτί συνδέεται με τη συσκευή και μπορεί να την ξεκλειδώσει μέσα σε μερικές ώρες ή ημέρες, αναλόγως πολυπλοκότητας. Περισσότερα για το κουτί, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελευταία δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού της Apple, iOS 11.4 beta, αν ένα iPhone δεν έχει ξεκλειδωθεί για περισσότερο από μία εβδομάδα χρησιμοποιώντας τον κωδικό, η θύρα Lightning θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για φόρτιση της συσκευής. Δεν θα μπορεί να μεταφέρει δεδομένα. Το χαρακτηριστικό ονομάζεται USB Restricted Mode και είχε εμφανιστεί αρχικά στη δοκιμαστική έκδοση 11.3 beta, αλλά αφαιρέθηκε στην τελική έκδοση.

Το USB Restricted Mode λειτουργεί ως εξής: από τη στιγμή που ένα iPhone ή iPad είναι ενημερωμένο με την τελευταία έκδοση iOS, που υποστηρίζει αυτό το χαρακτηριστικό, η μετάδοση δεδομένων μέσω της Lightning θύρας απενεργοποιείται μία εβδομάδα έπειτα από την τελευταία φορά που ξεκλείδωσε το τηλέφωνο. Συνεπώς, η τακτική που χρησιμοποιείται με το GrayKey θα είναι ανούσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, εάν οι Αρχές χρησιμοποιήσουν το GrayKey εντός επτά ημερών, θα καταφέρουν να απενεργοποιήσουν το USB Restricted Mode. Παρόλα αυτά, η Apple φαίνεται ότι κάνει τις προσπάθειές της για να μεγιστοποιήσει την ασφάλεια των συσκευών της.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης