Παρά το γεγονός πως μετράμε μόλις λίγες μέρες από την κυκλοφορία των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, ένας επίδοξος χρήστης κατάφερε να «σπάσει» το iOS 10 και να προχωρήσει σε Jailbreak της συσκευής.

Το επίτευγμα του είναι το πρώτο πετυχημένο hack στο νέο iPhone 7, ενώ φυσικά θα ακολουθήσουν περισσότερα που θα διαρρεύσουν στα αντίστοιχα developer communities για χρήση από περισσότερους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κάτοχος του iPhone 7 που κατάφερε να «χακάρει» πρώτος την ναυαρχίδα της Apple ονομάζεται Luca Tedesco και είναι Ιταλός. Πρόκειται για έναν χάκερ, developer, ερευνητή ασφαλείας και γενικά ένα άτομο που ασχολείται με το software και την τεχνολογία ως σύνολο. Ο ίδιος ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα iPhone 7 χρώματος Matte Black να λειτουργεί με το iOS 10.0.1 και να έχει εγκατεστημένο το Cydia (συγκεκριμένα την έκδοση 1.1.26).

Για όσους δε γνωρίζουν, το Cydia είναι ένας διαχειριστής προγραμμάτων και εφαρμογών που δεν υπάρχουν στο επίσημο App Store και δίνει πρόσβαση σε αμέτρητες δυνατότητες και παραμετροποιήσεις των iPhones, iPads και iPod Touches. Ουσιαστικά είναι το σήμα κατατεθέν του Jailbreak. Αν σε μία συσκευή δείτε το εικονίδιο Cydia δίπλα από κάποια άλλη εφαρμογή, πλέον γνωρίζετε τον λόγο ύπαρξης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Tedesco κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διαθέσει το Jailbreak στο κοινό, αλλά θα το κρατήσει για προσωπική χρήση. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο ένα Jailbreak για τα νέα smartphones του Cupertino. Εφόσον το κατάφερε ο Ιταλός Tedesco, δεν θα αργήσουν να το επιτελέσουν και άλλοι ειδήμονες του χώρου.

Πηγή: techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης