Μόλις δυο μήνες έπειτα από την κυκλοφορία των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, o αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι η ζήτηση για τα smartphones έχει κορυφωθεί, ενώ παράλληλα υπάρχει σημαντική μείωση στην παραγωγή των συσκευών από τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Kuo προέβλεψε ότι οι προμηθευτές της Apple στην Ευρώπη θα μειώσουν τις παραγγελίες τους κατά περίπου 5-15% στο διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, λόγω μειωμένης ζήτησης, η οποία προέρχεται από την έλλειψη σημαντικών βελτιώσεων της συσκευής.

“Το υψηλότερο ποσοστό των παραγγελιών ανήκει στο iPhone 7 των 4,7″, το οποίο βρίσκεται στο στοκ των μεγαλύτερων αγορών, ενώ πιστεύουμε ότι έχει κορυφωθεί ο αριθμός των παραγγελιών. Πιστεύουμε ότι ο αριθμός των παραγγελιών θα μειωθεί λόγω μειωμένης ζήτησης, το οποίο οφείλεται στην έλλειψη μη αναμενόμενων χαρακτηριστικών για το iPhone 7 των 4,7″, αλλά και στους βραχύτερους χρόνους παράδοσης των iPhone 7 Plus των 5,5″, το οποίο υποδεικνύει μειωμένη ζήτηση. Σημειώνουμε ότι το φαινόμενο της εξάντλησης των αποθεμάτων προέρχεται επίσης και από συγκεκριμένη ποσότητα παραγωγής και όχι απαραίτητα μη αναμενόμενης ζήτησης.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MacRumors επικοινώνησε με τον κ. Kuo, ο οποίος θεωρεί πιθανή την ετήσια μείωση των πωλήσεων για τις συσκευές της Apple λόγω χαμηλότερης ζήτησης, αλλά και ισχυρού ανταγωνισμού στην Κίνα.

Πηγή: MacRumors.com

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Διαβάστε επίσης:

Apple iPhone 7 – Tech Review: Το πιο σέξι κινητό της αγοράς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης