Η τεχνολογία που ενσωματώνει το νέο iPhone X της Apple και χρησιμοποιείται για να ξεκλειδώσει τη συσκευή ονομάζεται Face ID. Η συσκευή μέσω πολλαπλών αισθητήρων και της κάμερας, καταφέρνει να αναγνωρίσει μοναδικά χαρακτηριστικά του προσώπου σας για να ξεκλειδώνει μόνο για εσάς.

Έχουμε δει παρόμοιες τεχνολογίες και από άλλες εταιρείες, χωρίς όμως να έχουν απόλυτη επιτυχία και έτσι να βασίζονται στη συμπληρωματική χρήση και των άλλων διαθέσιμων βιομετρικών ελέγχων. Το Face ID όμως φαίνεται να μην το χρειάζεται αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυο αδέρφια, μονοζυγωτικοί δίδυμοι, προσπαθούν να ξεγελάσουν το Face ID του iPhone X και δοκιμάζουν τη χρήση του με καπέλα, γυαλιά κλπ. Όταν όμως δοκιμάζει να ξεκλειδώσει τη συσκευή ο έταιρος δίδυμος δεν καταφέρνει να ξεγελάσει τη συσκευή!

Όπως αναφέρουν τα αδέρφια, πολλές φορές ακόμα και μέλη της οικογενείας τους δεν καταφέρνουν να τους ξεχωρίσουν πολλές φορές. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, η τεχνολογία της Apple μπορεί να τους ξεχωρίσει, γεγονός που κάνει τη συσκευή ιδιαίτερα ασφαλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης