Το iPhone X σημειώνει τρομερή επιτυχία, παρά το τσουχτερό της τιμής του. Η μια πληροφορία μετά την άλλη υποδεικνύουν πως το επετειακό smartphone της Apple θα σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων, με τον ανταγωνισμό να μένει πίσω κατά πολύ. Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συσκευή έχει μόνιμα ανοδική πορεία αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ένας αναλυτής ονόματι Jun Zhang εκτίμησε πως η Apple έχει πουλήσει 15 εκατομμύρια iPhone X, με τα 6 εξ’αυτών να “φεύγουν” κατά την διάρκεια της φετινής Black Friday. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι τεράστιος για ένα μόνο smartphone. Όμως, οι προσφορές στις Η.Π.Α. δεν σταμάτησαν την προηγούμενη Παρασκευή (Black Friday 24/11). Το Σαββατοκύριακο της 25ης και 26ης Νοεμβρίου ήταν η περίοδος των Ευχαριστιών, κατά την οποία αρκετά προϊόντα παρέμειναν κοστολογημένα σε προνομιακές τιμές. Σε αυτό το σύντομο διάστημα το iPhone X ήταν ο πρωταθλητής των αγορών smartphones και tablets.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Localytics (και φαίνεται στην από πάνω εικόνα), το iPhone X ήταν η συσκευή με την μεγαλύτερη αύξηση στις ενεργοποιήσεις για το Σ/Κ των Ευχαριστιών. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως είχε την μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις, διότι μια πρώτη ενεργοποίηση ισοδυναμεί με μια συσκευή που έφτασε στα χέρια καταναλωτή. Συγκεκριμένα, το X είχε αύξηση 47% στις ενεργοποιήσεις του, συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες διάθεσης. Ακολουθούν τα Google Pixel 2 με 45%, Galaxy Note 8 με 44% και Galaxy S8 με 39%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα iPhone 8 / 8 Plus σημειώνουν αξιοσημείωτη πορεία, με 21% και 16% αυξήσεις σε ενεργοποιήσεις, σε σχέση με την πορεία τους από τον Σεπτέμβριο που έγιναν διαθέσιμα. Μέσα στην 11άδα των πρώτων υπάρχουν επίσης τα iPad 5ης γενιάς (30%), iPad Pro 10.5 ιντσών (16%) και iPad Mini 4 (13%) που ολοκληρώνουν την εκπροσώπηση της Apple στην αγορά. Η Samsung έχει το Galaxy S8+ με 18% στην έβδομη θέση, ενώ τελευταίο είναι το “μεγάλο αδελφάκι” του Pixel 2, το 2 XL με 12%. Οι συσκευές που περιλαμβάνονται στην λίστα αγοράστηκαν είτε μέσα στο Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών, είτε λίγα εικοσιτετράωρα πριν κατά τις προσφορές της Black Friday. Η Apple είναι ο κυρίαρχος της αγοράς smartphones / tablets των Η.Π.Α. και το iPhone X ο μεγάλος πρωταθλητής.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης