Η αποκάλυψη του νέου Nokia 3310, της αναγέννησης του πιο δημοφιλούς feature (απλού) τηλεφώνου όλων των εποχών, ήταν μια πολύ ωραία έκπληξη για όλους φαν της εταιρείας.

Αν και πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι οι βελτιώσεις και ο επανασχεδιασμός της HMD διαφοροποιούν το νέο 3310 σε σημαντικό βαθμό, ώστε να θεωρείται εντελώς νέα συσκευή, η νέα δημιουργία της εταιρείας έχει μαζέψει την απαραίτητη προσοχή, αλλά και το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική αλυσίδα Carphone Warehouse ήδη έχει ανοίξει προ-παραγγελίες για τη συσκευή και ο επικεφαλής αναφέρει ότι οι παραγγελίες είναι υψηλότερες από οποιοδήποτε άλλο feature phone.

“Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το Nokia 3310, έπειτα από την παρουσίαση του αναγεννημένου μοντέλου. Ο αριθμός προπαραγγελιών είναι πραγματικά υψηλός, δηλώνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον των καταναλωτών.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία ερευνών Captify δηλώνει ότι το ενδιαφέρον για το brand της Nokia εκτοξεύτηκε έπειτα από την ανακοίνωση στην έκθεση MWC 2017, ενώ οι αναζητήσεις για το όνομα της Nokia αυξήθηκαν κατά 800%. Επιπλέον, η Captify εντόπισε ότι το ενδιαφέρον για τη Nokia επεκτείνεται και στους παρόχους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι καταναλωτές σκοπεύουν να αγοράσουν τη συσκευή.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι το Nokia 3310 μπορεί να μην πετύχει τους στόχους του στις δυτικές αγορές, καθώς προσφέρει μέχρι 2.5G συνδεσιμότητα, ένα δίκτυο που δε χρησιμοποιείται πλέον από τις περισσότερες δυτικές χώρες.

Το Nokia 3310 σύντομα θα φτάσει στις ευρωπαϊκές αγορές για 49€. Οι αμερικανοί καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν λίγο παραπάνω, ενώ η HMD Global έχει αυξήσει την παραγωγή στοχεύοντας στην αμερικάνικη αγορά.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης