Στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, η Xiaomi είχε αναφέρει ότι θα λάνσαρε μια ανανεωμένη action κάμερα η οποία θα μπορεί να καταγράψει 4Κ βίντεο σε 60 fps. Όπως είχε υποσχεθεί, παρουσίασε την νέα Yi 4K+ Action Camera, που είναι αναβάθμιση της δημοφιλούς Yi 4K.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yi 4K+ έχει Sony IMX377 αισθητήρα στα 12.3 megapixel. Είναι η πρώτη action camera η οποία θα έχει το Ambarella H2 chipset με τετραπύρηνο Cortex-A53, ο οποίος επιτρέπει στην κάμερα να καταγράψει 4Κ UHD βίντεο μέχρι και 60 frames το δευτερόλεπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ακόμη σημαντική αναβάθμιση είναι στο bitrate, το οποίο αυξήθηκε από τα 60Mbps στα 135Mbps. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρο αν το μεγαλύτερο bitrate χρησιμοποιείται για την καταγραφή UHD βίντεο στα 60 fps.

Η Yi 4K+ action camera θα έχει ψηφιακό σταθεροποιητή εικόνας, λειτουργία live streaming καθώς και υποστήριξη για Virtual Reality. Το USB Type-C βρήκε τον δρόμο του και στις action κάμερες, με την Yi να μπορεί να μεταφέρει υλικό με ταχύτητα 40Mbps. Η θύρα USB Type-C θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να συνδέσεις εξωτερικό μικρόφωνο. Λεπτομέρειες για την τιμή δεν έχουν γίνει ακόμη διαθέσιμες.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης