Μπορεί η Νότια Κορέα να εξακολουθεί να έχει το ταχύτερο internet στον κόσμο, αλλά σύμφωνα με την Akamai (εταιρεία αναδιανομής δικτυακού περιεχομένου), η μέση παγκόσμια ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 12% το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015, φτάνοντας πλέον τα 6,3 Mbps. Η ετήσια διαφορά είναι στο 23%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την Ν. Κορέα βλέπουμε την Νορβηγία με μέση ταχύτητα 21,3 Mbps, ενώ η Σουηδία έχει 20,6 Mbps. Στις δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση βλέπουμε επίσης την Ελβετία, την Λετονία, την Ιαπωνία, Ολλανδία, Τσεχία και Φινλανδία.

 
Επιπρόσθετα, βλέπουμε αύξηση της χρήσης του IPv6, με το Βέλγιο να πρωτοστατεί, καθώς το παλαιότερο πρωτόκολλο IPv4 πλέον αποσύρεται με αργούς ρυθμούς. Οι μέσοι όροι ταχυτήτων στα δίκτυα κινητών ανά χώρα διαφέρουν σημαντικά, καθώς στην Αγγλία φτάνει τα 27,9 Mbps, ενώ στην Αλγερία φτάνει μετα βίας τα 2,2 Mbps. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά την αύξηση της χρήσης του IPv6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τους browsers των κινητών, ο Chrome Mobile κατέχει το 58% της συνολικής κίνησης των smart συσκευών, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Safari για iOS στο 33%. Αυτό έχει σχέση φυσικά με την διείσδυση των Android συσκευών στην αγορά και του μικρότερου μεριδίου του mobile λειτουργικού της Apple, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου η τιμή του iPhone είναι ιδιαίτερα υψηλή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης