Είναι αρκετά γνωστό ότι η Apple είναι μια εταιρεία που παρουσιάζει μια εικόνα φιλική προς το περιβάλλον. Άλλωστε, η ίδια φροντίζει να αναφέρει συχνά ότι χρησιμοποιεί υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όποτε αυτό είναι δυνατόν. Για αυτό τον λόγο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Greenpeace χαρακτήρισε την Apple ως την «Πιο φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία τεχνολογίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αναφορά την Greenpeace, όχι μόνο κάνει κινήσεις φιλικές προς το περιβάλλον σαν εταιρεία, αλλά επίσης πιέζει ταυτόχρονα κυβερνήσεις και τις γραμμές παραγωγής που χρησιμοποιεί να κάνουν το ίδιο και αυτές.

Συγκεκριμένα αναφέρει, «Η Apple διατηρεί την ηγεσία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μεταξύ άλλων φορέων της πλατφόρμας. Τόσο η Apple όσο και η Google, συνεχίζουν να οδηγούν τον κλάδο, ικανοποιώντας την ανάπτυξή τους με ισοδύναμη ή μεγαλύτερη προσφορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν την δύναμή τους για επιρροή ώστε να ωθήσουν κυβερνήσεις και συνεργαζόμενα με αυτές μέρη να αυξήσουν την πρόσβασή τους σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η συγκεκριμένη αναφορά κάνει λόγο ότι η Apple και το Facebook δείχνουν τον δρόμο όσον αφορά σε όρους διαφάνειας, αφού είναι ανοικτοί για το πώς λειτουργούν τα κέντρα δεδομένων τους παρά την ύπαρξη έντονου ανταγωνισμού.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης