Ο συνιδρυτής και CEO της Tesla, Elon Musk, είναι γνωστός για τις απόψεις του που αφορούν στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο ίδιος επιμένει στην θέσπιση κανονισμών για την συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει σημαντική απειλή για την ανθρωπότητα.

Ενώ ο ίδιος παραμένει σταθερός ως προς τις απόψεις του και κρούει με κάθε ευκαιρία τον κώδωνα του κινδύνου, άλλοι, όπως ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, διαφωνούν μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά ο Elon Musk αναφέρεται μια ακόμη φορά στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) λέγοντας πως αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την Βόρεια Κορέα.

Αυτό που μονοπωλεί τις ειδήσεις τις τελευταίες ημέρες είναι οι εντάσεις που έχουν προκληθεί μεταξύ των ΗΠΑ και της πιο απομονωμένης χώρας στον κόσμο. Η Βόρεια Κορέα δηλώνει πως προτίθεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στις καταγγελίες μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα συνιστά παγκόσμια απειλή. Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στη Β. Κορέα, συνιστά καλύτερα να μην απειλεί τις ΗΠΑ, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπιστεί «με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ λοιπόν η ένταση κορυφώνεται, ειδικά μετά από τέτοιες δηλώσεις, εκατέρωθεν, ο Musk βλέπει παραπέρα και μιλά για την “εξέγερση των μηχανών”. Μέσα από το Twitter ο ίδιος λέει πως όσοι δεν ανησυχούν για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, θα έπρεπε να το κάνουν: “Πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος από τη Βόρεια Κορέα”, λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης