To Facebook και το BBC απ’ ό,τι φαίνεται μπήκαν σε μια περίεργη διαμάχη με τους δύο να μάχονται κατά της παιδικής πορνογραφίας και παράλληλα το Facebook να κατηγορεί το BBC για διακίνηση, τη στιγμή που το ίδιο το BBC καλή τη πίστει έστειλε στο Facebook φωτογραφίες για να αναφέρει τέτοιες περιπτώσεις.

Η τραγική κατάσταση ξεκίνησε όταν δημοσιογράφοι του BBC ανακάλυψαν μυστικούς κύκλους παιδικής πορνογραφίας στο Facebook, έπειτα από χρόνια έρευνας. O εκπρόσωπος του Facebook, Simon Milner, τελικά συμφώνησε με το BBC για συνέντευξη που θα αφορούσε στα εργαλεία διαχείρισης του κοινωνικού δικτύου με έναν μόνο όρο: το Facebook ζήτησε από το BBC να στείλει τις φωτογραφίες που βρήκαν στα μυστικά groups και για τις οποίες θα ήθελαν να συζητήσουν. Η συνέχεια είναι το πιο περίεργο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δημοσιογράφοι έστειλαν τις φωτογραφίες όπως τους ζητήθηκε από το Facebook και στη συνέχεια το ίδιο το Facebook όχι μόνο ακύρωσε τη συνέντευξη, αλλά τους κατηγόρησε για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας!

“Είναι παράνομο να διακινείται υλικό παιδικής πορνογραφίας. Όταν μας έστειλε το BBC αυτές τις φωτογραφίες, ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο της βιομηχανίας και επικοινωνήσαμε με την αρμόδια κρατική υπηρεσία.”, ανέφερε εκπρόσωπος του Facebook στο Gizmodo. “Επίσης στείλαμε αναφορές για τις φωτογραφίες αυτές, που διαμοιράστηκαν στην πλατφόρμα μας. Το θέμα τώρα είναι στα χέρια των Αρχών.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Simon Milner, ο επικεφαλής της πολιτικής του Facebook, δεν ήταν διαθέσιμος για σχολιασμό, σύμφωνα με το Gizmodo, ενώ εντύπωση κάνει ότι ο Milner εργαζόταν παλιότερα για το BBC σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook.

To BBC χρησιμοποίησε τα moderation tools για να αναφέρει 100 φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στο κοινωνικό δίκτυο, ενώ στην πορεία μόλις οι 18 κατέβηκαν, όπως αναφέρει το BBC. Επιπρόσθετα είχαν ταυτοποιήσει 5 καταδικασμένους παιδόφιλους, για τους οποίους επίσης δεν υπήρξε κάποια κίνηση.

Ο επικεφαλής της θεματικής πολιτικής του BBC, David Jordan αναφέρει τα εξής: “Το γεγονός ότι το Facebook έστειλε φωτογραφίες, που τις είχαμε στείλει, διότι υπήρχαν στο site τους και καταπατούσαν τις δικές τους πολιτικές… Το γεγονός ότι έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες στην αστυνομία μου φαίνεται εξωπραγματικό.”

“Έχουμε ελέγξει προσεκτικά το υλικό, το οποίο επισημάνθηκε και έχουμε αφαιρέσει όλα τα αντικείμενα που ήταν παράνομα ή παρέβαιναν την πολιτική μας. Το συγκεκριμένο θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς και συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας για τις αναφορές. Το Facebook έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες πλατφόρμες στο διαδίκτυο για την παιδική ασφάλεια”, αναφέρει σε δήλωσή του εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης