Πρόστιμο 110 εκατ. ευρώ επέβαλε στο Facebook η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαγορά του WhatsApp. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί το γνωστό κοινωνικό δίκτυο ότι παρείχε παραπλανητικά στοιχεία στη διάρκεια της εξαγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2014, όταν έγινε η εξαγορά, το Facebook είχε διαβεβαιώσει την Κομισιόν ότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος ένας χρήστης να συνδέσει τον λογαριασμό του στο Facebook με αυτόν στο WhatsApp. Πέρυσι όμως τον Αύγουστο, οι δύο λογαριασμοί συνδέθηκαν και αποδείχτηκε ότι οι εργαζόμενοι του Facebook ήδη γνώριζαν αυτή τη δυνατότητα το 2014.

Να σημειωθεί ότι η εξαγορά ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2014, ενώ η έρευνα για το Facebook ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Επίτροπος Margrethe Vestager δήλωσε σχετικά: “Η σημερινή απόφαση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ότι οι εταιρείες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις συγχωνεύσεις. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και η υποχρέωση να παρέχουν σωστή πληροφόρηση”. Η Vestager προσθέτει ότι για το λόγο αυτό, το Facebook έλαβε ένα αντίστοιχο πρόστιμο, καθώς η Κομισιόν θα πρέπει να λαμβάνει τις αποφάσεις έχοντας πλήρη γνώση των δεδομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Facebook στην προσπάθειά του να εστιάσει στο αποτέλεσμα της συγχώνευσης και όχι στο λόγω του προστίμου δήλωσε: «Τα λάθη που κάναμε όταν συμπληρώναμε τις αιτήσεις για την εξαγορά, το 2014 δεν ήταν εσκεμμένα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιβεβαιώσει ότι δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα της συγχώνευσης. Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται να δώσει τέλος σε αυτό το ζήτημα».

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης