Σήμερα βγήκαν στην επιφάνεια φωτογραφίες από πολλούς χρήστες που έδειχναν μια επιλογή “downvote” στο Facebook για τις αναρτήσεις, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι δοκιμάζει αυτή τη στιγμή η εταιρεία.

Εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν σκοπεύουν να προσθέσουν κουμπί “dislike/δεν μου αρέσει” γενικά, αλλά το συγκεκριμένο θα λέγεται “downvote” (καταψήφιση) και θα υπάρχει μόνο ως μέτρο ελέγχου στα σχόλια των δημοσίων αναρτήσεων, που θα έχει τον ρόλο της αναφοράς. Θα μπορείτε δηλαδή άμεσα να κρίνετε κάποιο σχόλιο ως επιθετικό, εκτός θέματος, κλπ. Ο αριθμός των downvotes δεν θα είναι ορατός στους χρήστες. “Θέλουμε να λαμβάνουμε feedback για τα σχόλια των δημοσίων αναρτήσεων. Πρόκειται για δοκιμή εντός ενός μικρού συνόλου των Αμερικανών χρηστών και μόνο.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία αλλαγή στον τρόπο που μπορείτε να αντιδράσετε σε κάποιο σχόλιο ή ανάρτηση ήρθε το 2016 με την παρουσίαση των reactions. Ήδη από τότε υπήρχε ζήτηση για ένα “dislike” κουμπί, όμως το Facebook φαίνεται να μην θέλει να συμπεριλάβει κάτι τέτοιο.

Η νέα λειτουργία φαίνεται ότι ακολουθεί τη νέα στρατηγική της εταιρείας, που μοιάζει πλέον περισσότερο με την λογική του Reddit, ενώ ταυτόχρονα θα δίνει τη δυνατότητα στους υπευθύνους να κατανοούν καλύτερα το περιεχόμενο των σχολίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης