Η Google ξεκίνησε ένα νέο project για να φέρει τις Pride παρελάσεις από όλον τον κόσμο σε ανθρώπους που δεν μπορούν να παρίστανται. Η εταιρεία καλεί την πρωτοβουλία #prideforeveryone και ανέθεσε σε υπαλλήλους της σε 25 διαφορετικές χώρες να μαγνητοσκοπήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις των τοπικών κοινοτήτων LGBTQ, χρησιμοποιώντας μια κάμερα 360 μοιρών. Ο Arjan Dijk της Google αναφέρει ο στόχος τους είναι να φέρουν τον ενθουσιασμό και την αίσθηση της κοινότητας σε ανθρώπους, που δεν μπορούν να παρευρεθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις Pride παρελάσεις λόγω των αυστηρών νόμων κατά των LGBTQ κοινοτήτων σε κάποιες χώρες ή λόγω φόβου εξοστρακισμού από φίλους και οικογένεια. Σύμφωνα με μια μελέτη του Pew Research Center το 2013, περισσότεροι από τους μισούς εκ των 1.197 ενηλίκων LGBTQ ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα δεν έχουν πάει σε κάποιο Pride. Ο κ. Dijk συμπλήρωσε ότι «μετά την τραγωδία στο Ορλάντο, είναι ακόμα πιο σημαντικό οι άνθρωποι να νιώθουν περήφανοι γι’ αυτό που είναι».

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το VR video είτε μέσω κάποιου VR headset, είτε απλά μέσω του υπολογιστή σας, καθώς μπορείτε να τραβήξετε το πλάνο με το ποντίκι σας και να παρακολουθήσετε τις σκηνές σε 360 μοίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης