Ο αγώνας της τεχνητής νοημοσύνης είναι πλέον στο επίκεντρο, καθώς οι εταιρείες της Silicon Valley χρειάζονται τα καλύτερα μυαλά από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Η Apple αποφάσισε έτσι να ανακοινώσει την επέκταση των γραφείων της στο Seattle, όπου αποτελεί το κέντρο τους για την έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης και της εκμάθησης των μηχανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Seattle αποτελεί την έδρα του Πανεπιστημίου της Washington μαζί με το φημισμένο τμήμα πληροφορικής, αλλά επίσης και το Ινστιτούτο Allen για την Τεχνητή Νοημοσύνη. H Microsoft και η Amazon έχουν τα κεντρικά τους γραφεία κοντά, ενώ πολλές startup εταιρείες A.I. εγκαθίστανται στην ίδια περιοχή. Τον περασμένο Αύγουστο, η Apple αγόρασε μάλιστα μία από αυτές τις startup εταιρείες, που ονομάζεται Turi για περίπου 200 εκ. δολάρια, ενώ η εταιρεία λένε ότι θα μετακινούνταν στα γραφεία της Apple, ως μέρος της επέκτασης.

Ο Carlos Guestrin, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Washington, πρώην CEO της Turi και επικεφαλής της εκμάθησης μηχανών στην Apple, ανέφερε σε συνέντευξή του ότι «υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για την τεχνητή νοημοσύνη στο Seattle.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Guestrin ανέφερε ότι οι μηχανικοί της Apple απασχολούνται τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα με την έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη, αναπτύσσοντας νέα χαρακτηριστικά για τα προϊόντα της εταιρείας. Προσέθεσε ότι προσπαθούν να βρουν τους καταλληλότερους ανθρώπους που είναι ενθουσιασμένοι με την τεχνητή νοημοσύνη και την εκμάθηση των μηχανών, για έρευνες, για μελλοντικά πλάνα, αλλά επίσης για τα σχέδια να φέρουν τις ιδέες αυτές σε προϊόντα που θα επηρεάσουν και θα ευχαριστήσουν τους πελάτες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης