Έπειτα από αρκετά χρόνια δικαστικής διαμάχης με την Apple, οι αδελφοί Barbato από την Ιταλία, κέρδισαν τελικά το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το όνομα του Steve Jobs, του ιδρυτή της Apple για την εταιρεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε το 2012, όταν ο Vincenzo και ο Giacomo Barbato παρατήρησαν ότι η Apple δεν είχε κατοχυρώσει το όνομα του Jobs. Τα δυο αδέλφια είχαν ήδη ξεκινήσει τη δική τους εταιρεία ρούχων και αξεσουάρ, έπειτα από πολυετή ενασχόληση με τη δημιουργία προϊόντων για άλλες μάρκες και αποφάσισαν ότι το “Steve Jobs” θα ήταν τέλειο όνομα.

Φυσικά, η Apple μήνυσε τους δύο αδελφούς για τη χρήση του ονόματος. Σύμφωνα όμως με την la Repubblica Napoli, ο τεχνολογικός κολοσσός έχασε τη διαμάχη διότι βάσισαν την υπόθεσή τους στο λογότυπο συγκεκριμένα, το οποίο έχει το γράμμα “J” με μια… δαγκωματιά στα πλάγια, μαζί με ένα φύλλο, όπως ακριβώς στο μήλο της Apple. Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο αποφάσισε ότι το γράμμα “J” δεν είναι… βρώσιμο και για αυτόν τον λόγο διαφοροποιείται σε σχέση με το logo της Apple.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αδελφοί Barbato θα συνεχίσουν να κατασκευάζουν τα δικά τους προϊόντα (τσάντες, μπλουζάκια, jeans και άλλα αξεσουάρ μόδας) με την ονομασία Steve Jobs. Ανέφεραν μάλιστα σε συνέντευξή τους ότι σκοπεύουν να κατασκευάσουν και ηλεκτρονικά προϊόντα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ενδεχομένως να δούμε τα προϊόντα Steve Jobs δίπλα σε αυτά της Apple.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης