Η επαγρύπνηση κατά των τρομοκρατικών επεισοδίων φαίνεται πως οδήγησε το FBI στη “πόρτα” της Sony, όχι ως κατηγορούμενο φυσικά, αλλά ως τον ενδιάμεσο – κλειδί ώστε να μπορέσει η υπηρεσία να εντοπίσει έναν κάτοχο PlayStation 4, ο οποίος θεωρούνταν ύποπτος για συμμέτοχη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε από το Kansas το Μάιο του 2017, αφορούσε έναν νεαρό, ο οποίος φαίνεται πως ήθελε να γίνει μέλος μια τρομοκρατικής οργάνωσης, γνωστή ως “The Strangers” (έχει αναφερθεί σε βίντεο του ISIS). Ο κολοσσός της τεχνολογίας αναμείχθηκε στην υπόθεση όταν ο αδερφός του υπόπτου αποκάλυψε στην αστυνομία πως ο κατηγορούμενος είχε σβήσει όλα τα αρχεία από το PS4 που είχε στη κατοχή του, ενώ πριν εξαφανιστεί κλειδωνόταν στο γκαράζ του σπιτιού τους, μιλώντας σε αγνώστους μέσω της κονσόλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν η αστυνομία δεν μπόρεσε να ανακτήσει τα σβησμένα αρχεία, τότε το FBI ζήτησε από τη Sony να παραδώσει τα αρχεία που είχε για τον συγκεκριμένο χρήστη, με τη παρουσία εντάλματος. Τα νέα στοιχεία οδήγησαν στη σύλληψη του κατηγορουμένου στην Αίγυπτο, ο οποίος καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για πλάνη σχετικά με το διαβατήριο του, ενώ δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Μετά από το περιστατικό υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με το ζήτημα της προστασίας προσωπικών δεδομένων, με μερικούς χρήστες να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους στη προοπτική να μοιράζεται η εταιρεία τα στοιχεία τους με την αστυνομία. Παρόλα αυτά, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Sony παρέδωσε στοιχεία χρηστών στις Αρχές, καθώς στο παρελθόν, η εταιρεία είχε παραδώσει εθελοντικά αρχεία στο FBI, κατά τη διεξαγωγή μιας έρευνας για παιδική κακοποίηση.

Πηγή: VG24.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης