Είναι γνωστό ότι οι νέες γενιές επεξεργαστών κυκλοφορούν βάσει του μοντέλου «tick-tock», κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει νέος επεξεργαστής σε μία γενιά και νέα αρχιτεκτονική στην επόμενη, ενώ θα επαναλαμβάνεται αυτό το μοτίβο.

Η Intel επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική των 14 νανόμετρων για 4η συνεχόμενη γενιά, με τους επεξεργαστές 8ης γενιάς να παρουσιάζονται στο δεύτερο μισό του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Intel δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για τους Core επεξεργαστές 8ης γενιάς, αλλά υποστηρίζουν ότι θα παρέχουν βελτιωμένες επιδόσεις κατά 15% σε σχέση με την 7η γενιά, όπως αντίστοιχα είχε και η 7η σε σχέση με την 6η.

Το site AnandTech αναφέρει ότι η νέα γενιά θα είναι εστιασμένη στις σειρές επεξεργαστών Υ και U, χαμηλής τάσης, που χρησιμοποιούνται σε λεπτά και ελαφριά notebooks. Το είδαμε να γίνεται και με την 7η γενιά στο δεύτερο μισό του 2016, αλλά η Intel δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει ανακοινωθεί ήδη ότι οι επεξεργαστές Skylake των 10nm θα καθυστερήσουν, δε θα υπάρχει ραγδαία εξέλιξη σε νέα τεχνολογία και αναφέρουν ότι θα η σειρά Xeon που προορίζεται για data centers έχει προτεραιότητα για τα τσιπ των 10nm.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης