Ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον των κοινωνιών και τις απεριόριστες τεχνολογικές εφαρμογές που μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά τη ζωή όλων μας, έστειλε το SingularityU Athens, στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του προγράμματός του, που έγινε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τρεις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες για την επόμενη χρονιά.

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη, η Ambassador του SingularityU Athens Chapter Νίκη Συροπούλου, εξηγώντας τον θεσμό του SingularityU, ανέφερε ότι ο τρόπος με τον οποίο κατανοούμε και αντιμετωπίζουμε την τεχνολογία, μας δίνει πραγματικά τα εργαλεία για ένα ελπιδοφόρο αύριο με ευμάρεια οδηγώντας μας σε ένα καλύτερο μέλλον. Ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης έδωσε το στίγμα της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, ο David Orban (SingularityU faculty, Director Italy), ανέπτυξε τους άξονες του SingularityU τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται έχει επιφέρει θετικές αλλαγές στην παγκόσμια κοινότητα, ενώ στη δική του ομιλία ο David Katz (SingularityU Faculty, Canada) παρουσίασε την περιβαλλοντική εταιρία ανακύκλωσης που δημιούργησε εμπνευσμένος από τις ιδέες του SingularityU.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία της η Ambassador Νίκη Συροπούλου, ανέπτυξε επίσης τα επόμενα βήματα του SingularityU Athens, τα οποία αφορούν σε τρεις προτεραιότητες:

1. Τεχνολογίες για τους νέους. Προγραμματίζονται επισκέψεις ειδικών από το Silicon Valley στην Ελλάδα, οι οποίοι θα μεταφέρουν όλες τις cutting edge τεχνολογικές εξελίξεις και εφαρμογές σε τομείς όπως Internet of Things, Artificial Intelligence, AIoT, VR/AR, Blockchain, Big Data, Additive Manufacturing κ.α. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα στις 29 Ιανουαρίου, 2018.
2. Υποτροφίες σε νέους φοιτητές. Μέσω ενός εθνικού Διαγωνισμού θα δίδονται υποτροφίες σε νέους ανθρώπους και φοιτητές,ώστε να ζήσουν για 8 εβδομάδες στο Silicon Valley αποκτώντας σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες για την δημιουργία των δικών τους παγκόσμιων επιχειρήσεων.
3. Διεθνές Συνέδριο Singularity. Το SingularityU προσανατολίζεται στη διοργάνωση ενός Διεθνούς Συνεδρίου στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να φέρει την πρωτεύουσα στο επίκεντρο, με προσκεκλημένους Έλληνες αλλά και ειδικούς από τα SingularityU όλου του κόσμου, με στόχο να οδηγηθεί η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, μέσα από τις ευφάνταστες ωστόσο εφαρμόσιμες τεχνολογικές ιδέες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η κυρία Συροπούλου δήλωσε: «Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Μπορεί ένας θεσμός όπως το SingularityU να έχει αξία στην Ελλάδα; Φυσικά και μπορεί! Γιατί το SingularityUείναι μια παγκόσμια κοινότητα που δίνει έμφαση στις εξελικτικές τεχνολογίες, οι οποίες είναι σε θέση να αλλάξουν τον κόσμο και να φέρουν το μέλλον στο σήμερα. Και γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να εμπνεύσουμε τα δημιουργικά και καινοτόμα μυαλά της χώρας μας, ώστε μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας να διαχειριστούμε τις σημαντικές προκλήσεις και να ωθήσουμε την Ελληνική κοινωνία και οικονομία σε μια δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία. Να φέρουμε το μέλλον στο σήμερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης