Το Facebook κάνει συνεχώς ό,τι μπορεί για να ενθαρρύνει τους χρήστες να μοιραστούν όλο και περισσότερο περιεχόμενο. Η νέα τακτική έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να “διορθώσουν” φωτογραφίες, στις οποίες έχουν βγει με κλειστά μάτια.

Μηχανικοί της εταιρείας περιέγραψαν μια νέα μέθοδο που θα χρησιμοποιεί machine learning για να διορθώσει τα κλειστά μάτια των χρηστών στις φωτογραφίες. Η μέθοδος είναι σε θεωρητικό επίπεδο αυτήν τη στιγμή και δεν είναι σίγουρο βέβαια αν θα ενσωματωθεί κάτι τέτοιο στην υπηρεσία, αλλά μοιάζει αρκετά πιθανό.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, υπάρχουν ήδη πολλά εργαλεία για την αφαίρεση του φαινομένου των κόκκινων ματιών και της εξομάλυνσης ατελειών. Η μέθοδος για το “άνοιγμα των ματιών” χρησιμοποιεί μια μέθοδο που ονομάζεται generative adversarial network (GAN). Πρόκειται για μια μέθοδο που χρησιμοποιείται συχνά στη δημιουργία εικόνων και ήδη έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να καταφέρει να δημιουργήσει “σωστή” φωτογραφία, το σύστημα θα πρέπει να “μάθει” πώς είναι τα μάτια του χρήστη από άλλες φωτογραφίες, ώστε να μπορέσει να τα αναπαράγει όσο πιο σωστά γίνεται, μαθαίνοντας το σχήμα και το χρώμα.

Στο μέλλον, αναμένεται χάρις στις ίδιες τεχνολογίες να βλέπουμε δημιουργίες τεχνητής νοημοσύνης εξ ολοκλήρου ή τη χρήση εργαλείων επεξεργασίας φωτογραφίας με τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση από τον χρήστη.
Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης