Κάπνισμα, αλκοόλ και ναρκωτικά χρησιμοποιούνται λιγότερο από τους εφήβους – ηλικίας 11 έως 15 – στην Βρετανία την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας.

Η παραπάνω ανακάλυψη προέκυψε ύστερα από την μελέτη της επίδρασης που προκαλεί η χρήση ουσιών στον ανθρώπινο εγκέφαλο και των smartphones.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παραπάνω τάση επιβεβαιώνουν και τα ποσοστά πτώσης του καπνίσματος και του αλκοόλ στις Η.Π.Α τα τελευταία σαράντα χρόνια – γεγονός που οφείλεται στην αύξηση της χρήσης των smartphones, σύμφωνα με άρθρο των New York Times.

Το 1/4 των εφήβων στις Η.Π.Α – ηλικίας 13 έως 17 – ισχυρίζονται πως βρίσκονται συνεχώς online και σχεδόν τα 3/4 έχουν πρόσβαση σε smartphones, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2015 από το Pew Research Centre.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η έρευνα του Digital Awareness που έγινε στο Ην. Βασίλειο, σύμφωνα με την οποία, το 40% ατόμων νεαρής ηλικίας “τσεκάρουν” το κινητό τους κατά τη διάρκεια του ύπνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η χρήση των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης όπως φαίνεται ικανοποιούν αρκετά την ανάγκη πνευματικής αναζήτησης των νέων συμβάλλοντας στη διαμόρφωση πολυεπίπεδης σκέψης.

Από το 2003 έως το 2013, το ποσοστό κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους -ηλικίας 11 έως 15 – στην Αγγλία μειώθηκε κατά από 25% στο 9% ενώ το κάπνισμα από το 9% στο 3%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης