Με το Χάλκινο Μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε η Εθνική ομάδα Πληροφορικής νέων από την ‘’28η Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής IOI2016’’. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη φέτος στην πόλη Καζάν της Ρωσικής ομοσπονδίας μεταξύ 12 Αυγούστου 2016 και 19 Αυγούστου 2016.

Συγκεκριμένα, ο μαθητής Ροντογιάννης Αριστοφάνης από το Κολλέγιο Αθηνών κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο μαζί με την Εθνική ομάδα Πληροφορικής που αποτελείται από τους εξαίρετους μαθητές: Κετσετσίδης Ραφαήλ (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη), Μιχαλαϊνας Εμμανουήλ (2ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης) και Αγιάννης Κωνσταντίνος (10ο ΓΕΛ Λάρισας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια εξαιρετική νίκη για την Ελληνική ομάδα, αφού φέτος είχε να ανταγωνιστεί τις άριστες επιδόσεις της στην πληροφορική ανάμεσα σε ογδόντα χώρες με 308 συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δελτίου τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημών & Επαγγελματιών Πληροφορικής & Επικοινωνίας (ΕΠΥ), συνοδοί της Ελληνικής αποστολής ήταν οι κ. Χατζόπουλος Μιχάλης, Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η καθηγήτρια πληροφορικής π.ε, Τερζίδου Θεοδούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα νιώθει υπερήφανη γιατί εκτός από χρυσούς ολυμπιονίκες διαθέτει και άψογους νέους επιστήμονες με κοφτερά μυαλά, οι οποίοι αποτελούν τη μαγιά και την ελπίδα αυτού του τόπου. Αριστοφάνη, Ραφαήλ, Εμμανουήλ, Κωνσταντίνε σας ευχαριστούμε!

Λίγα λόγια για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής (ΔΟΠ) είναι ένας από τους πιο μεγάλους και αναγνωρισμένους διαγωνισμούς παγκοσμίως στην επιστήμη των υπολογιστών. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι αλγοριθμικής φύσης, ενώ οι διαγωνιζόμενοι μαθητές καλούνται να επιδείξουν τις εξαιρετικές ικανότητές τους στον τομέα της πληροφορικής. Συγκεκριμένα, διαγωνίζονται στις δεξιότητες της ανάλυσης προβλημάτων, το σχεδιασμό των αλγορίθμων και δομών δεδομένων , τον προγραμματισμό και τον έλεγχο τους. Οι νικητές του ΔΟΠ ανήκουν στους καλύτερους νέους επιστήμονες υπολογιστών στον κόσμο!

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής ξεκίνησε το 1989 από την πόλη Pravetz της Βουλγαρίας με 46 συμμετοχές από 13 χώρες. Η χώρα μας έχει φιλοξενήσει δύο φορές τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, η 3η Ολυμπιάδα διεξήχθη στη Αθήνα το 1991 στις 19 -25 Μαΐου και το Σεπτέμβρη του 2004 (11- 18 Σεπτεμβρίου) η 16η Ολυμπιάδα με 68 συμμετοχές από 23 χώρες και 291 συμμετοχές από 76 χώρες αντίστοιχα.

Πέρυσι, το 2015, η διεξαγωγή της Διεθνούς Ολυμπιάδας πραγματοποιήθηκε στην πόλη Almaty του Καζακστάν όπου συμμετείχαν 83 χώρες με 322 διαγωνιζομένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο αυξάνονται σταθερά τόσο ο αριθμός των μαθητών που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό όσο και οι χώρες που εκπροσωπούνται.

Η 29η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής IOI2017 θα διεξαχθεί στις 28 Ιουλίου με 4 Αυγούστου στην Τεχεράνη του Ιράν.

Πηγή: atticanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης