Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης στο επετειακό 10ο St. Barth Cata-Cup που διεξήχθη στη Γαλλική αποικία του Σαιντ Μπάρθ, στην Καραϊβική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Έλληνες Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων και επικράτησαν δίκαια των 47 πληρωμάτων στην κλάση Formula 18, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ανήκουν στους κορυφαίους ιστιοπλόους του κόσμου.

Όλα κρίθηκαν την τέταρτη και τελευταία μέρα του αγώνα, κατά τη διάρκεια της έκτης ιστιοδρομίας. Εκεί, οι Γάλλοι Franck Cammas και Matthieu Vandame έκαναν λάθος στην πλοήγηση και το ελληνικό πλήρωμα πέρασε πρώτο τη γραμμή του τερματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάναμε  λάθη που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα οποία μας κόστισαν στη βαθμολογία αρχικά. Θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει τον αγώνα από νωρίς, χωρίς να περιμένουμε λάθος από τους αντιπάλους μας. Αυτά συμβαίνουν όμως στους αγώνες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε την επετειακή έκδοση του St Barth Catacup», τόνισε ο Ιορδάνης Πασχαλίδης.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Τριγκώνης, είπε: «Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές που μετά από την βιβλική καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Ίρμα κατάφεραν όχι μόνο να διοργανώσουν τον αγώνα αλλά και να αναστηλώσουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το νησί. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα και το γεγονός ότι παρά τα λάθη μας καταφέραμε να τον κερδίσουμε κάνει την χαρά ακόμη μεγαλύτερη».

Τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν οι Αργεντινοί Cruz Gonzales Smith – Mariano Heuser και οι Βέλγοι Patrick Demesmaeker – Olivier Gagliani.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης