Οι παρακάτω φωτογραφίες έχουν απαθανατίσει την τρομακτική στιγμή που ο Αυστραλός σέρφερ Andy Johnston προσπαθεί να ξεφύγει από έναν λευκό καρχαρία, μήκους τριών μέτρων, και να φτάσει στην ακτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν οι άνθρωποι που βρισκόντουσαν στην ακτή εντόπισαν την μαύρη σκιά του καρχαρία στην θάλασσα, άρχισαν να φωνάζουν και να πατούν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους για να προειδοποιήσουν όσους έκαναν σερφινγκ στα νερά. Αν και οι περισσότεροι κατάφεραν να βγουν από την θάλασσα μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ο Andy δεν αντέδρασε το ίδιο γρήγορα.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν στην δημοσιότητα ένα μήνα μετά το τρομακτικό συμβάν, που έλαβε χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου, στην παραλία West Beach, κοντά στο Περθ της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διηγούμενος την εμπειρία του, ο σέρφερ εξήγησε ότι αποφάσισε να αντιδράσει ψύχραιμα και όχι με πανικό. Με μεθοδευμένες κινήσεις, φρόντισε να μείνει όσο πιο ακίνητος μπορούσε μέχρι να απομακρυνθεί ο καρχαρίας, και στην συνέχεια να βγει αργά και σταθερά στην ακτή, χωρίς να έχει υποστεί κανέναν τραυματισμό.

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης