Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Στην έκθεση boot, την μεγαλύτερη παγκοσμίως που αφορά την κατάδυση και η οποία διοργανώνονται από το 1969 συμμετείχε φέτος η scubahellas μαζί με 14 καταδυτικά κέντρα στην Ελλάδα. Η Ο καταδυτικός τουρισμός μπορεί  να φέρει πολλά οφέλη στην Ελλάδα συγκεκριμένη αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τουκόσμου στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς προσελκύει πάνω από 1.500 εκθέτες και περισσότερους από 200.000 επισκέπτες, επαγγελματίες και ιδιώτες.

Η scubahellas σε συνεργασία με τα 14 καταδυτικά κέντρα, παρουσίασαν για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον καταδυτικό τουρισμό στη χώρα μας. Στο ελληνικό περίπτερο οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να «γνωρίσουν» το νέο καταδυτικό προορισμό που έχει να προσφέρει αμέτρητες εναλλακτικές προτάσεις για όσους επισκέπτονται την Ελλάδα για διακοπές.

Αυτή την εικόνα μπορεί να αντικρύσει ο επισκέπτης της Ελλάδας που επιθυμεί να καταδυθεί στις θάλλασες μας..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ευρώπης
Η χώρα μας διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη (11η στον κόσμο), έχει 3.000 νησιά, 240 απ’ αυτά κατοικημένα, περισσότερα από 200 καταδυτικά κέντρα με περισσότερες από 2.000 βουτιές, 150 επισκέψιμα ναυάγια, αμέτρητες σπηλιές και ένα βυθό με πολύ καθαρά (ορατότητα υποβρυχίως Την Τουρκία επισκέπτοντα κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο δύτες! Στην Ελλάδα ο αριθμός δεν είναι καν μετρήσιμος… που ξεπερνά τα 30 μέτρα) και σχετικά ζεστά νερά. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν έναν μοναδικό καταδυτικό προορισμό για τα τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ενεργούς δύτες που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη.

«Είναι κρίμα χώρες όπως η Μάλτα και η Τουρκία να εξυπηρετούν ετησίως 85.000 και 1.000.000 δύτες αντίστοιχα και η Ελλάδα να μην υπάρχει καν στον παγκόσμιο χάρτη της κατάδυσης, ενώ τα έχει κυριολεκτικά όλα. Εδώ λοιπόν στη boot πετύχαμε το αυτονόητο, βάλαμε το στίγμα μας στον παγκόσμιο χάρτη και μας γνώρισε ο πυρήνας της παγκόσμιας αγοράς», δήλωσε ο Αυγερινός Βραζόπουλος ιδρυτής της εταειρείας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην φετινή έκθεση συμμετείχαν 1.741 εκθέτες από 57 χώρες και το πλήθος των επισκεπτών έφτασε τις 240.200 εκ των οποίων 190.000 προήλθαν από τη Γερμανία, ενώ οι υπόλοιποι από άλλες χώρες. Tο 85% των επισκεπτών της έκθεσης ήταν ιδιώτες και το 15% επαγγελματίες του κλάδου.

Τα 14 καταδυτικά κέντρα που συμμετείχαν στο περίπτερο της scubahellas.com ήταν τα εξής:

Aegean Divers, Σαντορίνη
Aegean Scuba, Σάμος
Amorgos Scuba Diving, Αμοργός
Aquatic Scuba Diving Club, Κεφαλονιά
Blue Fin Divers, Νάξος
Chania Diving Center, Χανιά
Eurodivers, Πάρος
Hydrovius Diving Center / Leros Active, Λέρος
Kea Divers, Κέα
Lesvos Scuba Oceanic Centre, Λέσβος
Mare Sud Diving Center, Κόκκινος Πύργος, Κρήτη
Nautilus Diving Club, Λευκάδα
Notos Mare Diving Center, Σφακιά
Planet Blue, Λαύριο

Ένα από τα δεκάδες ναυάγιο που βρίσκονται στον βυθό των ελληνικών θαλασσών
Η ιδιωτική προσπάθεια της scubahellas.com ανοίγει νέους ορίζοντες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης