Η zougla.gr είχε την ευκαιρία να ζήσει το Cutty Sark adventurespirit από κοντά και να σας μεταφέρει το πνεύμα μιας αληθινής περιπέτειας. Οι 6 νικητές του διαγωνισμού αποτέλεσαν το πλήρωμα ενός ιστορικού ιστιοφόρου και ταξίδεψαν στον Βόρειο Ατλαντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε το χρονολόγιο του adventurespirit…
 
Η περιπέτεια του Cutty Sark adventure spirit ξεκινά τον Νοέμβριο του 2011 μέσα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο αλλά και το Διαδίκτυο. Μέσω του site adventurespirit.gr, οι υποψήφιοι συμμετέχοντες στο ταξίδι του Βόρειου Ατλαντικού και της Ιρλανδικής θάλασσας ξεπερνούν τις 12.000. Από αυτούς μόνο έξι θα γίνουν πλήρωμα του ιστορικού ιστιοπλοϊκού Bessie Ellen.

Η διαδικασία της επιλογής συνεχίζεται με τη συμμετοχή σε δύο παιχνίδια, το drink on board και το spot the Cutty Sark Bars, προκειμένου οι υποψήφιοι να μαζέψουν πόντους.

Ο διαγωνισμός έληξε στις 31 Ιανουαρίου του 2012 και οι top 50 σε σκορ κλήθηκαν στο bootcamp. Εκεί οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού αλλά και εκπαιδευτές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βάρης-Βάρκιζας εκτίμησαν τις δυνατότητές τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονταν τη θάλασσα. Οι 50 έγιναν 20 και στη συνέχεια τέθηκαν σε ψηφοφορία κοινού. Οι 6 νικητές και 4 αναπληρωματικοί είναι αυτοί που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους, ενώ παράλληλα πέρασαν και στη διαδικασία της εκπαίδευσης με μαθήματα ιστιοπλοΐας και πρακτικής στο Καλαμάκι. Το training τελείωσε τέλη Απριλίου. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε την Παρασκευή 25 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η περιπέτεια adventure spirit του Cutty Sark συνεχίζεται στις 07.00 το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας. Οι έξι νικητές, η Μαργαρίτα, η Λιάνα, η Μαρία, ο Θάνος, ο Σωτήρης και ο Μάρτιν, θα διασχίσουν τις επόμενες ημέρες με το ιστορικό ιστιοπλοϊκό Bessie Ellen τα νερά του Βόρειου Ατλαντικού. Έξι νέοι που είχαν την τύχη να «κλικάρουν» και τελικά να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους.

Πέρασαν δοκιμασίες, εκπαίδευση, αλλά πάνω απ’ όλα είχαν υπομονή και όρεξη. Σε συνδυασμό με το μεράκι τους για τη θάλασσα, το όνειρό τους δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα. Χαρακτήρες διαφορετικοί όλοι τους, καλούνται να συνεργαστούν ως ομάδα για έξι ημέρες μέσα στο ιστορικό ιστιοφόρο μήκους 35,5 μέτρων Bessie Ellen.Το σίγουρο όμως είναι ότι, όπως αναφέρουν, έχουν ένα κοινό… αναζητούν την περιπέτεια.

Η Λιάνα Γιαλούση, 39 ετών, είναι γεννημένη στην Αυστραλία και ζει στη Μυτιλήνη εδώ και 20 χρόνια. Της αρέσουν τα θαλάσσια sports, ενώ περιγράφει τον εαυτό της χαρούμενο, energetic και συνεργάσιμο. 

Ο Σωτήρης Δρόκαλος είναι 30 ετών και ένα από τα όνειρά του ήταν να διασχίσει τον Ατλαντικό, ενώ αυτοχαρακτηρίζεται δραστήριος, τολμηρός και επίμονος.

Η 19χρονη Μαργαρίτα Κουφού, φοιτήτρια, λατρεύει τα ταξίδια, τα ιστιοπλοϊκά, είναι περιπετειώδης, δυναμική, ανεξάρτητη και της αρέσει η θάλασσα.


 
Αν και ασχολείται με την πληροφορική, ο 42χρονος Θάνος Μητροφανάκης δηλώνει ότι θέλει να ζήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν οι ναυτικοί 100 χρόνια πριν. Περιγράφει τον εαυτό του τρελό αλλά λογικό και φυσικά διψά για περιπέτεια.


 
Από το Ηράκλειο της Κρήτης, η Μαρία Στειακάκη, 29 ετών, διακρίνεται από δημιουργικότητα, ενώ υποστηρίζει πως είναι χαμογελαστή και ανεκτική.

Αν και γεννημένος στην Αγγλία, ζει πλέον στην Ελλάδα , ο Μάρτιν Σαντς, 42 ετών, έχει ως όνειρό του, όπως αναφέρει, να κάνει ιστιοπλοΐα στη θάλασσα της πατρίδας του.

Πρώτη στο αεροδρόμιο έφθασε η 19χρονη Μαργαρίτα. Εκεί την υποδέχεται η Θεανώ Παπαϊωάννου, Senior Brand Manager για το Cutty Sark Greece,της Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ. Στη συνέχεια αρχίζουν να φθάνουν και οι υπόλοιποι. Η αλήθεια είναι ότι από τις προηγούμενες συναντήσεις μεταξύ τους και οι έξι έχουν σχηματίσει τις απόψεις τους ο ένας για τον άλλο. Είναι εύκολο να το διακρίνει κανείς… Αστεία και πειράγματα μεταξύ τους , με γέλιο και αυθορμητισμό…


Όλοι τους χαμογελαστοί αλλά πάντα με την απορία για το πώς θα είναι το ταξίδι στο πλοίο. Πώς θα ζήσουν την περιπέτεια αυτή αλλά και τις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.
Η ώρα περνά γρήγορα και έχει ήδη αρχίσει η διαδρομή για την τελική πύλη, πριν μπούμε στο αεροπλάνο που θα μας μεταφέρει στο αεροδρόμο του Heathrow, στο Λονδίνο. Ο Θάνος και η Λιάνα συνεχίζουν τα αστεία μεταξύ τους, ενώ στην παρέα προστίθενται ο Μάρτιν και η Μαρία.
Το αεροπλάνο αναχώρησε στην ώρα του και στις 10.50 (ώρα Αγγλίας) είμαστε στο Λονδίνο. Τρεις ώρες χωρίς πολλές κουβέντες μεταξύ τους. Η κούραση και το άγχος δεν άφησαν και πολλά περιθώρια για συζητήσεις.

Στις 13.45 ιδιωτικό πούλμαν μάς αφήνει για γεύμα στο εστιατόριο Rivington Grill Bar στο Greenwich. Όλοι τους περιμένουν να δουν από κοντά το ιστορικό πλοίο του Cutty Sark, το οποίο βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω από το restaurant. To θρυλικό αυτό πλοίο κουβαλά ιστορία και εκπνέει τον θαυμασμό για τους καπετάνιους που το κουμάνταραν στις ταραγμένες θάλασσες τον προηγούμενο αιώνα. Kαταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά το 2007, αλλά τώρα έχει αναστηλωθεί με πολύ κόπο.Το αποτέλεσμα είναι φανερό… το έζησαν και οι έξι. Στις 16.00, όλοι τους βρίσκονται στα αμπάρια αυτού του πλοίου, το οποίο εκτίθεται στο κοινό σε κεντρική πλατεία του Λονδίνου. Είναι ενθουσιασμένοι και εμπνέονται για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Έτσι, λοιπόν, αποφασίζουν να φωτογραφηθούν μπροστά από το ιστορικό πλήρωμα και τους καπετάνιους που κατά το παρελθόν κατηύθυναν το εμπορικό αυτό σκαρί σε επικίνδυνες θάλασσες.

Δεν άφησαν σημείο του πλοίου που να μην είδαν. «Το Bessie Ellen θα μας φαίνεται βάρκα μπροστά σε αυτό το πλοίο» σχολίασε ο Θάνος, ενώ η Μαργαρίτα με τη φωτογραφική της μηχανή συνέχιζε να αποτυπώνει κάθε γωνιά του καραβιού. Η Λιάνα κοιτάει τα εκθέματα. Παλιά όργανα πλοίων, παλιές φωτογραφικές μηχανές… Στη συνέχεια όλοι μαζεύονται σε ένα σημείο του πλοίου και δοκιμάζουν τη δυνατότητα πλοήγησης ο καθένας ξεχωριστά, σε έναν ηλεκτρονικό προσομοιωτή… Οι τρεις τα κατάφεραν…οι άλλοι βύθισαν το πλοίο…

Αναχωρούμε και στις 17.00 φθάνουμε στο ξενοδοχείο, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση, αφού στις 18.30, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ακολουθεί φαγητό στο εστιατόριο Great Eastern Dining. H κούραση είναι εμφανής στα πρόσωπα όλων, ακόμα και την ώρα του φαγητού. Στη συνέχεια, βραδινή έξοδος σε ένα από τα πιο φημισμένα cocktail barτου Λονδίνου, το whistling shop.

 H περιπέτεια συνεχίζεται…

Διαβάστε επίσης: Hμέρα δεύτερη-Το μαγευτικό ταξίδι προς τον Νότο
                            Ημέρα τρίτη- Η επιβίβαση στο ιστορικό ιστιοφόρο Bessie Ellen
Δείτε περισσότερες στιγμές στο adventurespirit.gr

Αποστολή zougla.gr: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης