Η zougla.gr είχε την ευκαιρία να ζήσει το Cutty Sark adventurespirit από κοντά και να σας μεταφέρει το πνεύμα μιας αληθινής περιπέτειας. Οι 6 νικητές του διαγωνισμού αποτέλεσαν το πλήρωμα ενός ιστορικού ιστιοφόρου και ταξίδεψαν στον Βόρειο Ατλαντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε το χρονολόγιο του adventurespirit…

Δευτέρα 28 Μαΐου

01.30 ξημερώματα – Ο καιρός έχει αλλάξει και επιδεινώνεται. Ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι, 32 κόμβων (ρώτησα και έμαθα: 7 μποφόρ!), σε συνδυασμό με έντονο κυματισμό από νοτιοδυτικά, ταρακουνούν το πλοίο. Η ομάδα βάρδιας είναι σε συναγερμό, ενώ και οι υπόλοιποι από το εσωτερικό του ιστιοπλοϊκού ανεβαίνουν στο κατάστρωμα. Κύματα 5 – 6 μέτρων κόβουν τη φόρα του Bessie Ellen, ενώ ο αέρας συνεχίζει να δυναμώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι δεν αισθάνονται καλά και η καπετάνιος δίνει εντολή να δεθούν με ειδικούς ιμάντες… Ο Θάνος έχει το τιμόνι και εξηγεί πως είναι πολύ δύσκολο να έχει σταθερή πορεία. Στη συνέχεια αναλαμβάνει ο Martyn .

Το πλοίο ταρακουνιέται από παντού, ενώ νερά μπαίνουν ακόμη και στο εσωτερικό. Κάποια από τα στρώματα στις κουκέτες βρέχονται, με αποτέλεσμα τα πράγματα να μετακινηθούν σε άλλο σημείο. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους, αλλά και φόβος παράλληλα. Το μόνιμο πλήρωμα μοιράζει ειδικά αδιάβροχα, αλλά και νιτσεράδες για προστασία από τον αέρα και το κρύο, το οποίο μαζί με την υγρασία τρυπάει τα κόκαλα. Η αίσθηση είναι περίεργη. Κανένας από την ομάδα του adventure spirit δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοια τρικυμία σε βόρεια θάλασσα. Δίνεται η εντολή να ελεγχθούν τα πανιά και να είναι όλοι τους πολύ προσεκτικοί.

Ύστερα από λίγες ώρες, κάποιοι προσπαθούν να κοιμηθούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν.
Ώρα 06.00 το πρωί – Η θάλασσα έχει ηρεμήσει. Η Μαργαρία, ο Θάνος, η Μαρία και ο Σωτήρης κοιμούνται στις κουκέτες τους. Οι βάρδιες δεν τηρήθηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Όλοι έμειναν ξύπνιοι μέχρι τα ξημερώματα… adventure…

07.30- Το πρωινό σερβίρεται από τον Pete, τον μάγειρα, στο κατάστρωμα του πλοίου. Καφές, τσάι, φυσικοί χυμοί, γιαούρτι και μέλι.

Αν και έχει υπέροχη μέρα, θα αργήσουν κάποιοι να σηκωθούν !
15.00 – Η στεριά πια δεν φαίνεται πουθενά… μόνο ωκεανός… Η ομάδα του adventure spirit βρίσκεται στο κατάστρωμα και απολαμβάνει την ηλιοφάνεια…

Κλείνουν 24 ώρες στη θάλασσα. Στις 18.00 ένα μεγάλο κοπάδι από δελφίνια κάνει την εμφάνισή του. Ακολουθούν το Bessie Ellen παίζοντας.

Όλοι μετακινούνται προς το μπροστινό μέρος του πλοίου, προκειμένου να έχουν καλύτερη οπτική επαφή.

Η Μαρία, πιο τολμηρή, ανεβαίνει στο κατάρτι της μύτης. Εικόνες και αισθήσεις πρωτόγνωρες. Ακολουθούν τα πουλιά άλμπατρος, τα οποία ζουν στη μέση του ωκεανού… Η Νikki αναφέρει ότι ένας από τους προορισμούς είναι το νησί Isle of Man.




Ώρα 20.00 – Σερβίρεται το βραδινό στο κατάστρωμα. Ο καιρός συνεχίζει να μην ευνοεί την ιστιοπλοΐα. Έχει άπνοια και η Νikki δίνει εντολή να κινηθούμε με μηχανή. Η σημαία του Cutty Sark κυματίζει στο υψηλότερο σημείο του πλοίου, ενώ η ομάδα του adventure spirit, έπειτα από μια περιπετειώδη ημέρα, απολαμβάνει τα εδέσματα του Pete: κοτόπουλο φούρνου με σαλάτα ιταλική και πουρέ…



23.30- Οι βάρδιες συνεχίζονται κανονικά. Ο Θάνος είναι στο τιμόνι, ενώ ο Σωτήρης και η Μαργαρίτα βρίσκονται σε επιφυλακή. Η Μαρία ετοιμάζει τον καφέ και το τσάι, ενώ η Λιάνα καθαρίζει το εσωτερικό της κουζίνας. Ο Μάρτιν νετάρει τα σχοινιά (μη ρωτάτε, ας πούμε ότι τα διπλώνει!). Τα δελφίνια ακολουθούν ακόμη και μέσα στη νύχτα… Αργότερα, μαζεύονται όλοι στο μπροστινό μέρος του πλοίου, για να παρατηρήσουν το πλαγκτόν, το οποίο φωσφορίζει στην επιφάνεια του νερού, καθώς το Bessie Ellen διασχίζει τα νερά.

H περιπέτεια συνεχίζεται…

Δείτε περισσότερες στιγμές στο adventurespirit.gr
Διαβάστε επίσης:Hμέρα πρώτη-Η αρχή μιας περιπέτειας
                           Hμέρα δεύτερη-Το μαγευτικό ταξίδι προς τον Νότο
                          Ημέρα τρίτη- Η επιβίβαση στο ιστορικό ιστιοφόρο Bessie Ellen

Aποστολή zougla.gr: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης