Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την απόλυτη απογοήτευσή του από την κατάσταση που διαπίστωσε ότι επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκφράζει στην κάμερα του zougla.gr o ομογενής επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ, Άλεξ Κάλας (Κοσμάς Καλαϊτζίδης), ο οποίος στις αρχές του χρόνου ανέλαβε έφορος στον Άρη, επενδύοντας περισσότερα από 600.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας καταγγέλλει την ύπαρξη «παράγκας» που λυμαίνεται το χώρο του ποδοσφαίρου, υπό τη μορφή οργάνωσης με διασυνδέσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Τονίζοντας ότι είναι σε θέση να γνωρίζει συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα, ο ομογενής επιχειρηματίας καταγγέλλει την ύπαρξη οργάνωσης που λυμαίνεται την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπουΟ Άλεξ Κοσμάς, αδερφός του προπονητή του Άρη Δημήτρη Καλαϊτζίδη, αναφέρεται στη «σκανδαλώδη» απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να αλλάξει τους κανονισμούς – ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται- και αντί να δώσει τη θέση των υποβιβασμένων στη Γ Εθνική ΟΦΗ και Νίκης Βόλου σε κάποια δευτεραθλήτρια της κατηγορίας αυτής, αποφάσισε να μειώσει – λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της περιόδου κι ενώ αυτό απαγορεύεται- τις ομάδες που αγωνίζονται στη Β Εθνική από τις 20 στις 18.

Ο ίδιος, όπως και ο κόσμος του Άρη που τις τελευταίες εβδομάδες διοργανώνει ογκώδη συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για την εξέλιξη αυτή, θεωρεί ότι «αυτό που συνέβη ήταν μια τεράστια παρανομία και διαπράχθηκε μετά από συγκεκριμένες εντολές μιας οργάνωσης που έχει διασυνδέσεις παντού: σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές υπηρεσίες, φορείς. Ένα δίκτυο που καθιστά την επένδυση των ομογενών Ελλήνων στην πατρίδα αδύνατη, αν θίγει τα συμφέροντά τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Άλεξ Κάλας αποκλειστικά στο zougla.gr:

«Ήθελα να επενδύσω στην πατρίδα μου την Ελλάδα που περνάει δύσκολες ώρες και συγκεκριμένα στην ομάδα της παλιάς μου γειτονιάς, καθώς μεγάλωσα στο Χαριλάου. Ο αδερφός μου ήταν προπονητής του Άρη και είχε επιχειρησιακό πλάνο και γνώση. Ο Άρης έκανε μια σχεδόν τέλεια πορεία, χάνοντας μόλις 5 βαθμούς στον δεύτερο γύρο, αλλά παρόλα αυτά δεν κέρδισε την άνοδο, γιατί ο Πανσερραϊκός έκανε πορεία που δεν θα την έκανε σε πρωτάθλημα ούτε η Μπαρτσελόνα ούτε η Τσέλσι. Όταν αποφάσισα να επενδύσω στη χώρα μου από το εξωτερικό, ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι επικρατεί τέτοια ασυδοσία κι ατιμωρησία, που έχει διασπάσει στην κυριολεξία την κοινωνική συνοχή», σημειώνει ο επιχειρηματίας, μην διστάζοντας να ταυτίσει την άδικη, όπως θεωρεί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, απόφαση, με τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας και της δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας -ένα από τα πολλά- των οπαδών του ΑΡΗ κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

«Οι Έλληνες διαπρέπουμε στο εξωτερικό, εφαρμόζοντας τις αρετές μας. Γυρνώντας όμως πίσω, αντιμετωπίζουμε καταστάσεις οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό που διαπράχθηκε είναι οργανωμένο έγκλημα! Έχουμε αποδεχτεί την παρανομία σαν καθημερινό φαινόμενο και δεν μας απασχολεί – την έχουμε συνηθίσει μέσα στη ζωή μας.

»Είναι αδύνατον ο νόμος να είναι ξεκάθαρος και ξαφνικά κάποιοι να αλλάζουν τους νόμους με το έτσι θέλω. Είναι τόσο πρόβλημα του Άρη αυτό όσο και κοινωνικό – αφού γίνεται σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να γίνει και σε οποιαδήποτε άλλη. Εδώ ισχύει ο νόμος της ζούγκλας. Αυτό θέλουμε για τη χώρα μας;», αναρωτιέται.

Ο Άλεξ Κάλας καταφέρθηκε συγκεκριμένα κατά του δικαστή που δεν εφήρμοσε, κατά τη γνώμη του, τους ισχύοντες νόμους με αποτέλεσμα η ομάδα να μην προβιβαστεί στη Β Εθνική, όπως θα έπρεπε. Τονίζοντας ότι είναι σε θέση να γνωρίζει συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα, ο ομογενής επιχειρηματίας σε δηλώσεις του που θα συζητηθούν ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η ΕΠΟ έλαβε αυτή την απόφαση κατόπιν εντολής! Είναι αδύνατο αυτό που έγινε, να παρέκαμψε δηλαδή τους ισχύοντες νόμους μόνο και μόνο για να μην ανέβει ο Άρης. Κάποιος δίνει συγκεκριμένες εντολές. Ισχυροί κύκλοι που έχουν δύναμη να ανατρέπουν νόμους, δεν θέλουν τον Άρη στη Β Εθνική. Αυτά δεν θα συνέβαιναν πουθενά εκτός Ελλάδος».

Ο Άλεξ Κάλας δηλώνει πικραμένος για την κατάσταση που βιώνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο και για την αντιμετώπιση από το εσωτερικό του Άρη.

“Περίμενα μια συσπείρωση του Άρη γύρω μου ώστε να διεκδικήσουμε την εύλογη λύση. Δυστυχώς υπήρχε πόλεμος και εκ των έσω”«Στη δημοκρατία έχουμε δικαίωμα προάσπισης των συμφερόντων μας και των δικαίων μας όταν θίγονται – αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά το λέω αυτό. Περίμενα μια συσπείρωση του Άρη γύρω μου ώστε να διεκδικήσουμε την εύλογη λύση. Δυστυχώς υπήρχε πόλεμος και εκ των έσω. Αναφέρομαι και σε μια μικρή μερίδα οπαδών του Άρη που άσκησαν μεγάλη επιρροή και παρανόμως το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας με καθαίρεσε. Λέω παρανόμως γιατί εγώ είχα εδραιωθεί ως έφορος είτε η ομάδα είναι στη Β είτε στη Γ Εθνική. Και το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα.

»Αν δεν συσπειρωθεί ο κόσμος, τότε δεν θα μπορέσουμε να ρίξουμε αυτό που, από ότι έμαθα εδώ, είναι καινούρια λέξη για μένα, η «παράγκα». Θα πρέπει να βάλουμε και μηχανισμούς ώστε να μην δημιουργηθεί και στη συνέχεια από κάποιους άλλους. Θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί, διαφανείς, δημοκρατικοί και φιλότιμοι.

Όσον αφορά στο μέλλον του στην ομάδα, ο επιχειρηματίας δηλώνει ότι δεν θα το βάλει κάτω, αρκεί να αλλάξουν οι συνθήκες, ενώ ενημέρωσε ότι από σήμερα κατέθεσε στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) προσφυγή κατά της απόφασης της ΕΠΟ, ελπίζοντας έτσι σε άνοδο της ομάδας του έστω και την ύστατη ώρα.

«Είμαι Έλληνας και δεν έχω κανένα πρόβλημα να φέρω ακόμα περισσότερα χρήματα και να επενδύσω πάλι στον Άρη – αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες. Θα πρέπει να λύσουμε τα εσωτερικά προβλήματα για να αντιμετωπίσουμε και τα εξωτερικά»«Δεν είμαι πλανόδιος παράγοντας – δεν θέλω να είμαι σήμερα εδώ κι αύριο αλλού. Είμαι πολύ πικραμένος, αλλά παρόλα αυτά νομίζω ότι μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση. Η Θεσσαλονίκη είναι σε άθλια κατάσταση, δεν τη θυμάμαι ποτέ άλλοτε να ήταν έτσι, οικονομικά. Το να έρθει ένας υγιής επαγγελματίας από το εξωτερικό και να φέρει μερικά χρήματα που να βοηθήσουν την πόλη μας, θα έπρεπε να εκτιμάται.

Είμαι Έλληνας και δεν έχω κανένα πρόβλημα να φέρω ακόμα περισσότερα χρήματα και να επενδύσω πάλι στον Άρη – αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες. Θα πρέπει να λύσουμε τα εσωτερικά προβλήματα για να αντιμετωπίσουμε και τα εξωτερικά»…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης