Δροσιστικές βουτιές στα καθαρά νερά του ευβοϊκού αλλά και συνδυασμός όλων των επιλογών διασκέδασης, έντονα ή χαλαρά.

Για φαγητό φρέσκο ψάρι στις παραλίες και ντόπιο κρέας στα χωριά. Η αγαστή συνεργασία του Δήμου με τους τοπικούς επιχειρηματίες κάνουν τον ιστορικό αυτό τόπο βασικό προορισμό μας και γι’ αυτό το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσβαση εύκολη από την εθνική αλλά για όσους θέλουν ν’ αποφύγουν τα διόδια υπάρχει παράκαμψη από τον παράδρομο στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση.

Στην πόλη κυριαρχεί η ζωντάνια. Η διάθεση των ανθρώπων να μας υποδεχτούν και να μας εξυπηρετήσουν και φέτος είναι διάχυτη παντού. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι celebrities έχουν σίγουρα περάσει από τον Κάλαμο ως το Χαλκούτσι – και σήμερα είδα φίλους ηθοποιούς και τραγουδιστές σε καφέ ή ταβέρνες – πριν ή μετά το μπάνιο τους.

Βέβαια οι έντονες πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου βοηθούν σ’ αυτό. Φέτος και πάλι υπάρχει καταπληκτική οργάνωση με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις που ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης μαζί με τους συνεργάτες του όπως ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Κος Μιχάλης Τόλιας επιμελούνται. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται και άμεσα θα έχετε πλήρη ενημέρωση.

Ο Δήμαρχος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι υποδομές του Δήμου αλλά και οι φυσικές του ομορφιές τον κάνουν επισκέψιμο όλο το χρόνο.

Αφού διαλέξεις την παραλία που θέλεις με πολύ κόσμο ή χωρίς, με βότσαλο ή άμμο και ολοκληρώσεις το μπάνιο σου σε περιμένουν επιλογές για όλες τις ηλικίες: καφέ από τον διαχρονικό «Αλέκο» στο «Oscar» ή στο «Epoca», στο «Soly beach bar» ή στο «Coco Pan»…

Για φαγητό εγώ δοκίμασα και σας προτείνω την ψαροταβέρνα του «Μπάτη» – οικογενειακή επιχείρηση – και για κρέας την ταβέρνα του «Αλέκου». Από το απόγευμα και νωρίς το βράδυ από ουζάκια ή cocktails (ενημερωθείτε για τα πολλά events) ως τις πρώτες πρωινές ώρες η διασκέδαση δεν σταματά. Μουσική για όλα τα γούστα.

Δεν ξέρεις που να πρωτοπάς (ή μάλλον αλλάζεις μαγαζιά το ίδιο βράδυ). Από το «Soly beach bar» στον «Αλέκο» ή στο «Oscar» και το «Epoca» με κατάληξη οπωσδήποτε στο διαχρονικό «Atlantis», τη disco που κυριαρχεί δεκαετίες. Δεν είναι τυχαίο που τόσα χρόνια στους ίδιους χώρους διασκέδασης έχουμε το meeting point μας! (Ένα νέο beach bar, το «Red» στο Μαρκόπουλο ετοιμάζεται. Θα το δω και θα σας πω).

Τώρα για τους φυσιολάτρες και όχι μόνο οι περίπατοι στους πρόποδες της Πάρνηθας (και bike) αλλά και στο δάσος του Καλάμου ανάμεσα στα αρχαία μαγεύουν.

Εκκλησίες και επισκέψιμα μοναστήρια προσελκύουν τον θρησκευτικό τουρισμό (θα επανέλθω με περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες).

Η κοινή δουλειά όλο το χρόνο, η καθαριότητα, η ζεστασιά των ανθρώπων κάνουν το Δήμο Ωρωπού σημείο επαφής όλες τις εποχές.

Ευχαριστώ τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον Μιχάλη Τόλια που μας βοήθησαν σε όλες μας τις επισκέψεις και την εξερεύνηση που ακόμα δεν τελείωσε και φυσικά επιφυλάσσομαι…..

Ο δήμος Ωρωπού εκτός από το ομώνυμο χωριό και τη Σκάλα Ωρωπού (πορθμιακή σύνδεση με Εύβοια – Ερέτρια) αποτελείται από τις κοινότητες: Αυλώνα, Αφιδνών, Καλάμου – Αγίων Αποστόλων, Καπανδριτίου, Μαλακάσας – Μηλεσίου, Μαρκοπούλου, Νέων Παλατίων, Πολυδενδρίου και Συκαμίνου.
Αξίζει να δείτε: τον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαράειου, το αρχαιολογικό, το λαογραφικό μουσείο, καθώς και το μουσείο Ζυγομαλά, το λόφο Κοτρώνη (Ακρόπολη Αφιδνών) και τη λίμνη Μπελέτση.

Φυσικά μην ξεχνάμε το μουσικό rockwave festival στο Terra Vibe που προσελκύει χιλιάδες φίλους της ροκ κάθε καλοκαίρι.

Κείμενα – επιμέλεια: Γιώργος Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Μπάμπης Παπαχαραλάμπους

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης