Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «παράδεισος»;

Καταγάλανος ουρανός. Καταπράσινα εξωτικά τοπία. Κρυστάλλινα θαλασσινά νερά και ένα περιβάλλον ηρεμίας και αναζωογόνησης. Ξυπόλητες βόλτες στην παραλία, μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, πλήρης ανυπαρξία οποιουδήποτε ηλεκτρονικού μέσου και φυσικά χάσμα επαφής με το χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί, πολύ απλά, στον παράδεισο ο χρόνος είναι μία έννοια αόριστη που τείνει στο άπειρο. Ακούγεται ονειρεμένο; Κι όμως, αυτός ακριβώς ο παράδεισος βρίσκεται περί τις 10 ώρες μακριά από την Αθήνα, έχει τις «πύλες» του ανοιχτές σε αμαρτωλούς και μη και ονομάζεται… Μαλδίβες.

Το σύμπλεγμα των νησιών, βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της Σρι Λάνκα. Όσα κι αν έχετε ακούσει για τις Μαλδίβες, όσες φωτογραφίες κι αν έχετε δει, δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν το συναίσθημα που δημιουργείται στον ταξιδιώτη όταν φτάνει σε ένα από τα 250 κατοικήσιμα νησιά του συμπλέγματος (συνολικά αριθμούνται στα 1.192) και που τον αφήνει άφωνο. Εξωτικά, πανέμορφα νησιά, μέσα στον Ινδικό Ωκεανό. Κάτασπρες, ατέλειωτες αμμουδιές, φοίνικες, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα διάφανα νερά, καταπληκτικά ξενοδοχεία, ηρεμία και φυσική ομορφιά. Τα κοραλλιογενή νησιά των Μαλδίβων είναι ένας ιδανικός προορισμός για αξέχαστες διακοπές. 

Εάν ο Μήνας του Μέλιτός σας είναι γραφτό να γίνει μια γιορτή της αγάπης σε ένα οικείο, απομονωμένο, και συνάμα όμορφο περιβάλλον, τότε οι Μαλδίβες είναι το καλύτερο σκηνικό του κόσμου για όλα αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να αφήσετε την μαγεία των νησιών σας να σας καταπλήξει.  Ένα δείπνο κάτω από τα αστέρια με το περιστασιακό τρέμουλο από το φως κεριών, μια βουτιά γύρω από τον ύφαλο, μια τολμηρή απόδραση σε ένα κοντινό ακατοίκητο νησί, ή απλά χαλαρώσετε στο ιδιωτικό μπανγκαλόου σας παρακολουθώντας τα ατέλειωτα τιρκουάζ νερά. Η φύση, παράλληλα θα  παίζει με τα χρώματα του ήλιου που δύει μόνο και μόνο για να διασφαλίσει ότι θα θυμάστε αυτή την ημέρα, αυτή τη στιγμή για το υπόλοιπο της ζωής σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και οι Μαλδίβες, σαφώς αποτελούν ιδανικό προορισμό  για Νεόνυμφα ζευγάρια … εντούτοις, προορίζονται και όσους νοιώθουν κουρασμένοι από την καθημερινότητα τους, τις υποχρεώσεις και την πιεστική δουλειά όλου του χρόνου-άνθρωποι που χρειάζονται ξεκούραση μακριά από την ρουτίνα. Επισκέπτες, που δεν έχουν διάθεση να τρέχουν πίσω από ξεναγούς, που δεν θέλουν να βγάλουν καμία αναμνηστική φωτογραφία από δεκάδες αξιοθέατα και το μόνο που σκέπτονται είναι το πώς θα ηρεμήσουν, πως θα χαλαρώσουν ξαπλωμένοι κάτω από έναν φοίνικα, στη άσπρη άμμο, παρέα με δροσερά κοκτέιλς και μουσική-απλά, ανακτώντας με αυτό τον τρόπο και πάλι τις δυνάμεις τους.

Όποια και αν είναι η αφορμή, σας προσκαλούμε σε μια γιορτή αγάπης στο επίγειο «παράδεισο». 


(πηγές: www.wikipedia.com, www.wikitravel.org, office.microsoft.com/en-us/images/,www.morguefile.com)

 ΠΡΟΤΑΣΗ:   Ερωτευθείτε στις Μαλδιβες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης