Το Koh Samui (Νήσος Σαμούι) είναι ένας κορυφαίος προορισμός στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Το νησί με τις χιλιάδες δέντρα καρύδας είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Ταϊλάνδη (μετά το Phuket και το Chang. 


Το Koh Samui είναι επίσης ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός της Ταϊλάνδης, εύκολα προσβάσιμος, διαθέτει πανέμορφες παραλίες και μια ποικιλία δραστηριοτήτων, και εξυπηρετεί τους επισκέπτες με κάθε προϋπολογισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Samui φωλιάζει στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, περιτριγυρισμένο κι από άλλα μαγευτικά νησιά, όπως το Ko Pha-ngan και το Ko Tao και βρίσκεται 84 χλμ. ανατολικά του Surat Thani, τη στεριανή επαρχιακή πρωτεύουσα. Με αμμουδερές παραλίες κάτω από τον ίσκιο πανύψηλων φοινίκων, πεντανόστιμα φρέσκα θαλασσινά και έντονη νυχτερινή ζωή, το Samui διαθέτει μια μαγική συνταγή. Πολλοί επισκέπτες αρκούνται να χαλαρώνουν στην παραλία, ρουφώντας τον ήλιο και κάνοντας δροσερές βουτιές στα σμαραγδένια νερά, ενώ οι λάτρεις της δράσης έχουν πάμπολλες επιλογές. Καταδύσεις και snorkelling, γουίντ σέρφινγκ και paragliding, μπητς βόλεϋ και οδήγηση εκτός δρόμου κι άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

Ένα από τα πιο ελκυστικά στοιχεία του νησιού είναι ο κυκλικός δρόμος που αγκαλιάζει το νησί σε μια διαδρομή 50 χλμ. και προσφέρει μια μοναδική θέα στις καταπληκτικές παραλίες της βορινής, νότιας και δυτικής ακτής. Περνάει από γαλήνια ψαροχώρια και εκτάσεις με φοινικιές, προσπερνάει τον εντυπωσιακότερο καταρράκτη του Samui και καθοδόν προτείνει δελεαστικούς παράδρομους προς τα βουνά. Άλλα αξιοθέατα πάνω ή κοντά στον δρόμο περιλαμβάνουν μια φάρμα με πεταλούδες, ένα σώου φιδιών, ένα κέντρο εκπαίδευσης (εκγύμνασης) μαϊμούδων και κέντρα spa αφιερωμένα στο κανάκεμα του σώματος.

Έχεις τόσα πράγματα να κάνεις στο Samui που ακόμη και ο πιο βαριεστημένος επισκέπτης μένει άνετα μια-δυό εβδομάδες. Ακόμη πάντως και αν μείνετε μόνο μερικές ημέρες δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να πάτε στα σμαραγδένια νησιά του Ang Thong Marine National Park, που προσφέρουν μια διαφορετική εκδοχή του τροπικού παράδεισου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ το Samui είναι αρκετά μικρό για να το εξερευνήσετε σε μόλις δύο ώρες με αυτοκίνητο ή μηχανάκι, το νησί διαθέτει μια τέτοια ποικιλία από παραλίες και δραστηριότητες που θα ήταν αδύνατο να εξαντλήσετε σε μια μόνο επίσκεψη

Η ξενοδοχειακή υποδομή του Κο Samui επίσης καλύπτει όλα τα βαλάντια και τα καταλύματά της κυμαίνονται από πολυτελή συγκροτήματα πέντε αστέρων μέχρι απλά παραλιακά bungalows από μπαμπού. Το Ko Pha-ngan και το Ko Tao διαθέτουν επίσης πολλά ελκυστικά καταλύματα. 

(πηγές: www.samui.org, www.wikipedia.com, www.wikitravel.org, www.tourismthailand.org, www.morguefile.com)

 ΠΡΟΤΑΣΗ:   Αποδράστε στη Ταϊλάνδη και το Τροπικό Σαμούι!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης