Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας «Μίνωας» το οποίο χτυπάει τη χώρα από την Παρασκευή. Προς τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας (Πελοπόννησος – Στερεά Ελλάδα – Θεσσαλία – Μακεδονία – Θράκη – Ήπειρος) αλλά και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου όπως στις Κυκλάδες , την Κρήτη , τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και θα σημειωθούν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες με πιθανή χαλαζόπτωση στα ηπειρωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Αργά το απόγευμα και τη νύχτα σταδιακά οι βροχές θα αρχίσουν να εξασθενούν με βελτίωση αργά τη νύχτα στα περισσότερα τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 5-6 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καιρός στην Αττική τις επόμενες ώρες

Ο άστατος καιρός θα συνεχίσει και μέσα στη διάρκεια της ημέρας χωρίς να αποκλείονται ορισμένα διαλείμματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά και θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανή χαλαζόπτωση κατά τόπους στο νομό. Το λεκανοπέδιο θα επηρεαστεί εξίσου από ισχυρή βροχή / καταιγίδα το μεσημέρι και το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες – νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4-5 Μποφώρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός τις επόμενες ώρες στη Θεσσαλονίκη

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν το μεσημέρι. Το απόγευμα όμως η κατάσταση θα αλλάξει με βροχές και καταιγίδες , πιθανόν ισχυρές. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πηγή: Μeteoclub

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης