Κακοκαιρία θα επικρατήσει το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και στα νησιωτικά τμήματα του Δυτικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, με βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως πολύ ισχυρά και θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Περισσότερο αναμένεται να επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Στερεά, η Βόρεια Πελοπόννησος και πιθανότατα η Εύβοια και οι Σποράδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Στην Κρήτη και τις Νότιες Κυκλάδες τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Το βράδυ ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα θα βελτιωθεί, ενώ και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σχετική εξασθένηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 15 έως 19 στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 21 βαθμούς στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα οι εντάσεις τους ενδέχεται να φτάσουν τα 9 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ανάλογες εντάσεις, ενώ το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στην Αττική κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά στο Σαρωνικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους με τοπικά ισχυρά φαινόμενα και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης